^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Paradicsomot passzíroztunk

  Elérkezett az ősszel érett zöldségek befőzésének ideje. A bélmegyeri alsósok szeptember végén megismerkedtek a paradicsom passzírozás munkafolyamatával. A nagyszülők kertjében, lugason nevelt, lédús zöldséget a tanulók leszedték, megmosták, kézzel összetörték majd kézi passzírozóval ledarálták.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Nap a kézművesség jegyében

Június 14-én az 1-4. b osztály tanulói kézműves tevékenységgel töltötték a délelőttöt. A tanulók a kora délelőtti órákban papírsárkányt készítettek. A nádból készült vázra zsírpapírt feszítettek, majd ki-ki fantáziája szerint szépítette. Az elkészült szerkezetet hosszú zsineg végére kötve röptették a levegőben. A színes sárkányok eregetése kellemes időtöltésnek bizonyult.

A délelőtt második felében az újrapapír készítésével ismerkedtek. Bonyhádi Enikő nénitől megtudtuk, hogy papírt újrahasznosított papírból, nyárfából, textilből és papirusznádból lehet készíteni. A gyerekek szórólapokból és fekete-fehér újságpapírból készítettek újrapapírt.  A munkafolyamat első lépése a papír szálirányban történő tépése, darabolása. Majd szita segítségével papírmerítéssel kiemelték a papírpépet, melyet szárított virággal, betűkkel díszítettek. A víztelenítés során nyújtófával hengereltek. Száradás után minden tanuló ráismert saját újrapapírjára

A tanulók a nyárra hangolódva, a tanév utolsó előtti napján vidáman készültek a vakációra.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu