^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Boldogságóra

  Iskolánk 5.a osztályában 2023. szeptember 21-én a Hála Világnapján és szeptember 25-én tartottuk meg a 2023-2024-es tanév első boldogság óráit, melynek témája a HÁLA volt. Első napon áttekintettük érzelmeink skáláját. Nagy örömömre a gyerekek többsége a boldogság, magabiztosság, nagyrabecsülés, hála, szenvedély, örömteli várakozás, remény érzésével érkezett aznap az iskolába és csak páran éreztek unalmat és kétséget.
  Bővebben...
 • 2 A zene világnapja október 1.

  Október 2-án a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium alsó tagozatán emlékeztünk meg a világnapról. Reggel az Énekkar vezetésével közös énekléssel indítottuk a napot, „A zene az kell” című dallal, a Valahol Európában musical nagy slágerével. Az uzsonnaszünetben az iskolarádión keresztül a Média szakkörre járó tanulók műsorát hallgathattuk meg a zene világnapjának eredetéről, a zene jótékony hatásairól és fontosságáról a hétköznapokban is.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  A 3. a osztály termésből őszi asztali díszt készített. Kukoricát csuhéztak, morzsoltak, beszélgettek, képeket néztek a régi csuhéból és kukorica csutkából készült játékokról. Majd madárijesztőt készítettek. A 3. c-sek Csanádi Imre Őszköszöntője után beszélgettek az időjárásról. Ehhez kapcsolódva készítették el az esernyőre hulló falevél képet.
  Bővebben...
 • 4 Európai Diáksport Napja

  2023. szeptember 29-én került megrendezésre a magyar kezdeményezésből Európa kiemelt sporteseményévé vált program, az Európai Diáksport Napja. Ehhez a programhoz iskolánk idén is csatlakozott. Ráadásul ennek a sportnapnak a megszervezése az Aktív Iskola projectünk egyik kiemelt rendezvénye is. Az Európai Diáksport Napja kiemelt célkitűzése, hogy ezen a napon a diákok legalább két órát mozogjanak, és fussanak 2023 métert!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Nap a kézművesség jegyében

Június 14-én az 1-4. b osztály tanulói kézműves tevékenységgel töltötték a délelőttöt. A tanulók a kora délelőtti órákban papírsárkányt készítettek. A nádból készült vázra zsírpapírt feszítettek, majd ki-ki fantáziája szerint szépítette. Az elkészült szerkezetet hosszú zsineg végére kötve röptették a levegőben. A színes sárkányok eregetése kellemes időtöltésnek bizonyult.

A délelőtt második felében az újrapapír készítésével ismerkedtek. Bonyhádi Enikő nénitől megtudtuk, hogy papírt újrahasznosított papírból, nyárfából, textilből és papirusznádból lehet készíteni. A gyerekek szórólapokból és fekete-fehér újságpapírból készítettek újrapapírt.  A munkafolyamat első lépése a papír szálirányban történő tépése, darabolása. Majd szita segítségével papírmerítéssel kiemelték a papírpépet, melyet szárított virággal, betűkkel díszítettek. A víztelenítés során nyújtófával hengereltek. Száradás után minden tanuló ráismert saját újrapapírjára

A tanulók a nyárra hangolódva, a tanév utolsó előtti napján vidáman készültek a vakációra.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu