^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Közlekedésbiztonsági nap az iskolánkban

  2022. szeptember 22-én a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a „Biztonság hete” országos témahét keretében a Közlekedésbiztonsági napnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezett.
  Bővebben...
 • 2 Paradicsomot passzíroztunk

  Elérkezett az ősszel érett zöldségek befőzésének ideje. A bélmegyeri alsósok szeptember végén megismerkedtek a paradicsom passzírozás munkafolyamatával. A nagyszülők kertjében, lugason nevelt, lédús zöldséget a tanulók leszedték, megmosták, kézzel összetörték majd kézi passzírozóval ledarálták.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

  Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása.
  Bővebben...
 • 4 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit. A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Zánkai élmények a 7.d osztállyal

Erzsébet tábor 2022.

A 7. d osztállyal Zánkán jártunk, ahol egy modern, nyüzsgő hangulatú Erzsébet-tábor fogadott bennünket.

Az élménytábor fő célja az volt, hogy jól érezzük magunkat és a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjunk.

Mindent megtettünk érte, hogy ez valóban így legyen: rengeteget nevettünk, szórakoztunk, játszottunk és természetesen fürödtünk. Igazi tartalmas kikapcsolódásban volt részünk. Természetesen mindez a lehető legnagyobb odafigyeléssel, biztonságban történt.

A színes programok mellett teljes ellátásban részesítettek bennünket.

Néhány program, amelyen részt vettünk: Csapatépítő játék, Kalandpark, Közlekedési park, Egyedül a természetben, Trambulin, Elsősegélynyújtás, Hajókázás, Cirkusz, Digitális kalandozások, A szeretet varázsa, Néptánc, Érzékenyítő foglalkozás – nagyothallásról, TEK-es bemutató.

A motiváló élmények hatással lesznek a jövőképünk formálódására és az életmód változtatására is.

A tábor végén már csak egy kérdése volt a gyerekeknek: mikor megyünk vissza?

Köszönöm, hogy részt vehettem, a gyerekekkel együtt a táborban.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Tóth Zoltánné

Osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu