Paradicsomot passzíroztunk
Elérkezett az ősszel érett zöldségek befőzésének ideje. A bélmegyeri alsósok szeptember végén megismerkedtek a paradicsom passzírozás munkafolyamatával. A nagyszülők kertjében, lugason nevelt, lédús zöldséget a tanulók leszedték, megmosták, kézzel összetörték majd kézi passzírozóval ledarálták. A frissen készített ivólé tartósítószer-mentes, így nagyon egészséges. A feldolgozott paradicsom biotermék volt, permetezés nélkül érett zamatosra.
A tanulók többsége itt látta először, miként készül a paradicsomlé, hogyan történik a paradicsom feldolgozása. A diákok a foglalkozás végén a paradicsomlevet meg is kóstolták. Savanykás íze miatt nem mindenkinek ízlett.
Köszönöm a nagyszülőknek a kiváló lehetőséget, a tanulóknak az aktív részvételt.
A képeket ide kattintva tekinthetik meg!
Simon Anna