^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

2022. szeptember 28 - án Ősz évszaknapot tartottunk a 3. és 4. évfolyamon. A gyerekek kitörő lelkesedéssel fogadták tanító nénijeik feladatait, ötleteit.

A 3. d osztályosok környezetismeret órán felidézték az évszakok változását, az évszakváltás érdekességeit, a természet mozgását, a természeti erők változását. A matematika órai feladatok is ehhez kapcsolódtak. Majd levélmanók készültek. Kihasználva a jó időt, a kellemes játék sem maradhatott el, és közben a természet " kincseiből" gyönyörű alkotások születtek. A 3. a-c osztály szókeresőt játszott, majd az Őszi mese segítségével megismerkedtek a színes falevelek történetével. Óriási plakátot gyártottak, végül LEGO segítségével szüreti mulatságot, felvonulást jelenítettek meg. A 3. c osztály gyönyörű, tojástartóból készült szőlőfürtökkel idézte meg az ősz hangulatát.

 A 4. évfolyamosok is gyűjtöttek terméseket, pl. gesztenyét és színes faleveleket. A 4.a osztály testnevelés órán ezekből sünit készített. Őket is megihlette a szüreti hangulat, és a LEGO segítségével meg is építették azt. A 4. c osztály színes papírszőlőket gyártott, majd elfogyasztották a közösen elkészített gyümölcssalátát. A 4. d osztály színezett, rajzolt, festett, természetesen az őszi színek kavalkádjával.

Mindegyik osztály vidáman, sok élménnyel gazdagodva zárta a délelőttöt.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                            Plaveczné Sonkoly Anita

. mai.mezobereny.hu