^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Ősz évszaknap az 1. és 2. évfolyamon

Az 1-2. évfolyamon az ősz évszaknap tematikájához kapcsolódtak az érdekesebbnél érdekesebb feladatok. Beszélgettünk a gyerekekkel az őszi időjárásról a hozzá kapcsolódó öltözködésről. A megfelelő ruha kiválasztását képek segítségével végezték. Az egészséges élet alapja a sok zöldség és gyümölcs fogyasztása. A most érő gyümölcsök megkóstolása kedvet csinált a gyerekeknek a mindennapi fogyasztásukhoz.

Megbeszéltük a növények életét, hogyan változnak meg ebben az évszakban. Az elsősök Osváth Erzsébet: Ősz-anyó című versével köszöntötték ezt a napot, és a vers inspirálta őket őszanyóka megformálására. A számolást színes falevelek segítették, így a munka is könnyebben ment. Segítségükkel ősztündéreket varázsoltak a másodikosok.

Az állatok élete is megváltozik, alkalmazkodniuk kell a hűvösebb időjáráshoz, búvóhelyet kell keresniük, melegebb bundát növeszteniük. Móra Ferenc: A cinege cipője című vers meghallgatásával tudatosodott a gyerekekben, ha sokkal hűvösebb lesz az idő felelősek leszünk az itt telelő madarakért.

A feladatokat a fenntarthatóságot előtérbe helyezve digitális táblán és többször felhasználható feladatlapok, képek segítségével oldották meg tanulóink.

A nap zárásaként az osztályokban felhangzott a Négy vándor című évszaknapokhoz kapcsolódó dalunk is.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                         Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu