^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Az erdő” témahét Bélmegyeren

„A természet üres tarisznyával gyakran elenged, de üres szívvel soha.”

/Fekete István/

A bélmegyeri iskolában szeptember 26-tól 30-ig terjedő időszak „Az erdő” témahét jegyében telt. Az alsó tagozatos gyerekek évfolyamuknak megfelelő feladatmegoldásokban ügyeskedtek. A tanulók megismerkedtek Petőfi Sándor: Erdőben című versével. Szógyűjtés során gazdagodott szókincsük, mondatbővítés közben fejlődött szóbeli kifejezőkészségük. A ligetben sétálva gyűjtöttük az őszi terméseket. Csipkebogyó, galagonya, gesztenye, juharfa termését felhasználva füzérek készültek. Minden kisdiák elkészítette a tölgyfa termését papírból. A makkok nyírása, ragasztása kedves időtöltés volt. A témahét utolsó napján biciklitúrát tettünk a bélmegyeri erdészházhoz. Az itt található geocaching ponton Kovács Péter erdész munkásságával ismerkedtünk, aki 40 évig szolgálta a bélmegyeri erdőgazdaságot. Gombahatározóval a kezünkben gombafajok ismeretével bővítettük tudásunkat. Út közben megálltunk a keresztnél, ahol az első világháborúban elesett katonákra emlékeztünk. Utunkat az Ybl Miklós építész által tervezett kastélyparkban szakítottuk meg. Fáspusztán még egy rövid kitérőt tettünk a katonai emlékhelyhez, mely az első világháborúban itt elesetteknek állít emléket.

Szeptember utolsó napján közepesen szeles, de napsütéses időben tett kellemes biciklitúrán a gyerekek ismeretei az erdőről gazdagodtak, lelkileg feltöltődtek. Csak az erdőt szerető ember képes a természettel harmóniában élni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                              Simon Anna

. mai.mezobereny.hu