^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Márton hét

A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.

Így tett az idei évben az 5.a osztály is, akik az egy hetes projekt keretében számos tevékenységen keresztül dolgozták fel a történetet. Csoportmunkában prezentációt készítettek Márton életéről, jelleméről és a hozzátartozó ünnepkörről. Beszélgettek a jó cselekedetek fontoságáról, az önzetlenségről, és arról, miért fontosak a népszokások, a hagyományok.

A hagyományőrzés elengedhetetlen része a lampionok készítése, melyet kimeríthetetlen kreativitással, ötletetekkel készítettek el a gyerekek. Nem maradhatott el egy közös uzsonna sem, ahol a libazsíros kenyér a legfinomabb ételnek bizonyult.

A projekt záró eseménye a Márton-napi lampionos felvonulás, melyen az elkészített lampionokkal világítva óvodások, iskolások végigvonultak a kijelölt útszakaszon énekelve a megtanult, ide kapcsolódó dalokat. Az idei évben a hagyományoktól eltérően nem tábortűz várta a felvonulókat, hanem egy nagyon kreatívan kitalált és megrajzolt libán helyezhették el a résztvevők mécseseiket, ezt követően együtt táncolhattak a mezőberényi néptáncosokkal.

Ezúton is köszönjük a szervezők munkáját.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kocsorné Kovács Bernadett

. mai.mezobereny.hu