^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szépíró verseny 2022

Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.

Az idén Janikovszky Éva verseiből, írásaiból válogattunk össze az évfolyamoknak életkorban megfelelő, ugyanakkor kihívást is jelentő másolandó szövegeket. A versenyzőknek azért nem volt olyan könnyű dolguk, hiszen ügyelniük kellett a szépíráson túl a bekezdésekre, a párbeszédekre, az idéző jelekre és persze a hosszabb terjedelemre is. Megannyi figyelemre és kitartásra is szükség volt.

A kitartó munkáért minden résztvevő elismerést érdemel!

Díjazott tanulók:

2. évfolyamon:

I. hely: Károlyi Zoltán 2.c

II. hely: Benke Gábor László 2.a

III. hely: Burai Alexandra Barbara 2.a

3. évfolyamon:

I. hely: Fekete Fanni 3.d

II. hely: Berecz Mirella 3.d

III. hely: Rácz Vanessza 3.d

4. évfolyamon:

I. hely: Kolompár János Szantiágó 4.c

II. hely: Lakatos Adrienn Johanna 4.d

III. hely: Balogh Rubina Florentina 4.c

5. évfolyamon:

I. hely: Reszelő Liliána Emma 5.d

II. hely: Fehér Benjamin 5.d

II. hely: Nánási Valentin 5.d

III. hely: Ramotai Réka 5.d

6. évfolyamon:

I. hely: Kovács Tünde Franciska 6.b

II. hely: Gyöngyösi Melitta 6.c

7. évfolyamon:

I. hely: Piroska Melissza 7.e

II. hely: Kolompár Fatime Kitti 7.e

III. hely: Mészáros Ármin 7.e

8. évfolyamon:

I. hely: Bíró Liza Elena 8.d

II. hely: Mező János László 8.e

III. hely: Borka Laura Andrea 8.c

Minden díjazottnak és felkészítőiknek szívből gratulálunk!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

       Kovács Annamária

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu