^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 TORNÁSZAINK SIKEREI

  2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny Bélmegyeren

  2023. január 26-án szavalóversenyt rendeztünk a bélmegyeri kisiskolások részére. A versennyel Petőfi Sándor születésének 200. és a magyar kultúra napjának 34. évfordulójára emlékeztünk. Ezen a napon iskolánk valamennyi tanulója elszavalta megtanult versét, melyek többségé kortárs költőink költeménye volt.
  Bővebben...
 • 3 Boldogságóra

  2023. január 31-én boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c osztályában. Az év első hónapjának témája a célok kitűzése és elérése. Ráhangolódásként a fent idézett sorokkal indultunk, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett. Meglepődve tapasztaltam, milyen nagy érdeklődéssel fordultak a gyerekek mind a boldogság fogalma, mind a célkitűzések fontossága felé.
  Bővebben...
 • 4 Energiatakarékossági plakátpályázat eredményhirdetése

  Napjainkban mindnyájunknak egyre jobban kell figyelnie arra, hogy ne pazaroljuk a rendelkezésünkre álló energiaforrásokat. Az iskolánk plakátpályázatot hirdetett alsó és felső tagozatos tanulók számára azzal a céllal, hogy tudatosabban figyeljünk a takarékosságra. A beérkezett pályamunkák között sok ötletes, szépen elkészített plakáttal találkoztunk mind alsó, mind felső tagozaton.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Népdaléneklési verseny

Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el. Ezt követően a szabadon választható dalt adták elő, ami a versenyt rendkívül színessé, izgalmassá tette. A zsűri tagjai nagyon nehezen hozták meg a döntést, hiszen nagyon sok szépen elénekelt dalt hallottak. A Népdaléneklési verseny résztvevői nevében szeretnénk megköszönni a felkészítő tanító néniknek a lelkiismeretes munkáját. A szülőknek pedig köszönjük, hogy támogatták, bíztatták gyermekeiket.

Az alábbi helyezések születtek évfolyamonként:

2. évfolyam:

 1. helyezett: Adamik Ajna 2. c
 2. helyezett: László Milán 2. a-c
 3. helyezett: Jánosi Dénes Raul 2. a-c

Különdíjas: Plavecz Gréta Katalin 2. c

3. évfolyam:

 1. helyezett: Andrejsi Zsuzsanna 3. a-c
 2. helyezett: Fülöp Máté Tibor 3. a-c
 3. helyezett: Seres Tímea 3. a-c

Különdíjas: Tóth Csaba Titán 3. c

4. évfolyam:

      I. helyezett: Markos Annamária 4. a

      II.helyezett: Seres Boglárka 4. a

      III. helyezett: Gál Balázs 4. c

Különdíjas: Szigeti Vanda 4. a

Az elkövetkezendő években is szeretettel várjuk a lelkes versenyzőket!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Fülöpné Dombi Ottilia és Várhegyiné Braun Anita tanító nénik

. mai.mezobereny.hu