^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

TORNÁSZAINK SIKEREI

2023. január 20-án került megrendezésre a mezőberényi Martinovics utcai tornateremben a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Diákolimpia körzeti döntője, ahol a Mezőberényi Malom-Fitness DSE tornászai is képviselték általános iskolánkat.

A tornászok olyan szakmai zsűri előtt mérettették meg magukat, mint Zsilinszki Tünde junior Európa-bajnok tornász és nemzetközi pontozóbíró, Hajtman Erika, testnevelő, a békéscsabai Aerofit DSE vezetője.

 Eredményeink Torna „B” kategóriában:

1. korcsoport (egyéni összetett eredmények):

1-2. hely (holtverseny): Bereczki Lora 1. c

5. hely: Plavecz Gréta Katalin 2. c

13. hely: Kreisz Adrienn  1. c

 

2. korcsoport (csapat):

2. hely: Somlyai Hanna 5. a , Szűcs Réka Gabriella 3. c, Tánczos Panna Edit 3.c, Vágvölgyi Fruzsina Léna 3. c

 

2. korcsoport (egyéni összetett eredmények):

3-4. hely (holtverseny):  Vágvölgyi Fruzsina Léna 3. c

5. hely: Tánczos Panna Edit 3. c

7-8. hely (holtverseny):  Somlyai Hanna 5. a

11. hely: Szűcs Réka Gabriella 3. c

 

3. korcsoport (egyéni összetett eredmények):

1. hely: Bereczki Norina 5. c

5. hely: Tánczos Liza 5. a

Nagyon szép eredmények születtek, büszkék vagyunk tanítványaink teljesítményére! A továbbjutott versenyzők a megyei döntőn is megmérettetik magukat, melyhez sok sikert kívánunk!

 

Kecskeméti Ildikó

. mai.mezobereny.hu