^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...


Három korcsoportban mérték össze tudásukat a Szépolvasó versenyen az alsó tagozatosok

2023. február 22-én rendezte a hagyományos, Szépolvasási versenyt iskolánk a második, harmadik -és negyedik osztályos tanulók részére.

A verseny célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, az olvasás, mint élmény átéreztetése, hagyományápolás.

A diákok három korcsoportban mérték össze tudásukat. Először szabadon választott, ismeretterjesztő szöveget olvastak fel, majd rövid szünet után mindenkinek egy ismeretlen szöveget kellett előadnia.

Az olvasás egyfajta tudomány, mely hozzásegít a tudás megszerzéséhez. A szöveget ahány ember olvassa, annyiféle módon közvetíti a hallgatóság felé. Ezt tapasztalják meg a tanulók ezen a versenyen.

Az értékelés szempontjai a következők voltak: a szöveg pontos olvasása, értő olvasás a jelentéstartalomnak és írásjeleknek megfelelően, kapcsolattartás a hallgatókkal.

A zsűri kiemelte, hogy minden résztvevő rendkívül felkészülten érkezett a versenyre, öröm volt hallgatni olvasásukat, jó volt megtapasztalni azt a lelkesedést, amellyel a tanító nénik felkészítették diákjaikat a megmérettetésre.

A magas színvonalú versenyen 35 tanuló vett részt.

Eredmények:

2. évfolyam:

1. Plavecz Gréta Katalin 2.c

2. Fábián Lili 2.a

3. Plavecz Maja Anita 2.c

 

3. évfolyam

1. Gulyás Petra 3.c

2. Vágvölgyi Fruzsina Léna 3.a-c

3. Győri Gábriel János 3.d

 

4. évfolyam

1. Zavada Zoltán 4.c

2. Plavecz Levente Zoltán 4.c

3. Antóni Szonja 4.d

 

Köszönjük a zsűri munkáját!

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanítóiknak!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                      Mezeiné Szegedi Erzsébet

                                                                                                     tanítónő

 

. mai.mezobereny.hu