^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Ezüstérmes a lány kosárlabda csapat

A Békés Megyei Diáksport Egyesület 2023. 03.08-án, szerdán rendezte a lány kosárlabda IV. korcsoportos vármegyei döntőjét. Az eseménynek a Molnár Miklós Sportcsarnok adott otthont. Idén ebben a korosztályban 4 csapat mérette meg magát szűkebb hazánkban. A csapatok körmérkőzéses rendszerben döntötték el az aranyérem sorsát, tehát minden csapat minden ellenfelével játszott. Iskolánk csapata a fiatalabb tanulók alkotta Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium csapata ellen kezdte a döntőt és egy pontszegény mérkőzésen aratott magabiztos győzelmet. A második összecsapás ígérkezett a legnehezebbnek, annak ellenére is, hogy az Implom József Általános Iskola csak 8 tanulóval érkezett. A fordulatokban gazdag küzdelmes mérkőzést végig mi irányítottuk, de sajnos az utolsó percekben átengedtük ellenfelünknek a vezetést és a rengeteg adódó egyenlítési lehetőség ellenére sem tudtuk azt visszavenni, így 2 ponttal alulmaradtunk. Az utolsó mérkőzésen a gyengébb játékerőt képviselő Vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola csapatát sikerült két vállra fektetnünk egy meglehetősen alacsony színvonalú mérkőzésen. Mivel a gyulaiak a másik két mérkőzésüket magabiztosan nyerték, be kellett érnünk az ezüstéremmel, ami az amatőr, de lelkes lányainktól egy reális és nagyon szép eredmény, azzal együtt is, hogy karnyújtásnyira voltunk a bajnoki címtől.

A csapat tagjai: Bacsa Dorina, Csávás Emese, Horváth Léna, Lakatos-Bereczki Ágnes, Lédig Nóra, Miklovicz Fanni, Oláh Veronika Noémi, Povázsai Maja, Tóth Kinga (8.c osztály), Povázsai Hanna, Berner Sára, Szabó Laura Sára (7.a-c), Tánczos Liza (5.a)

Felkészítők: Kecskeméti Gizella, Zsíros Gábor

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

. mai.mezobereny.hu