^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

A fiú kosárlabda csapat is ezüstérmes lett

Két nappal a lányok döntője után a fiainknak is lezajlott a IV. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia Vármegyei Döntője.

A fiúknál több csapat nevezett a megyéből, ezért elődöntőt is rendeztek, amit március 1-én hazai pályán vívhattunk meg. Az eredetileg 3 csapatos tornát a Békési Hepp Ferenc Általános Iskola csapata betegségek miatt visszamondta. Így a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium elleni egyetlen mérkőzésünknek „csupán” az volt a tétje, hogy melyik csapatnak sikerül elkerülni a négyes döntőben a Békéscsabai Lencsési Általános Iskola csapatát, amely a korábbi eredményei és az erőviszonyok ismeretében kiemelést kapott. Szerencsére ez nekünk sikerült, mivel sima győzelmet arattunk a fiatalabb játékosokból álló gimisek ellen.

Ezzel a győzelemmel a március 10-én rendezett békéscsabai négyes döntőben a Gyulai Római Katolikus Gimnázium csapata ellen készülhettünk, amely a gyulai elődöntőt megnyerve került a versenybe. Ez a meccs számunkra a döntőt jelentette, hiszen tudtuk, hogy a hazaiak ellen nem lesz reális esélyünk. Ennek megfelelően kellő agresszivitással és koncentráltsággal mentük bele a mérkőzésbe, aminek meg is lett az eredménye, hiszen remek első félidőnknek köszönhetően egy sima 27 pontos győzelmet ünnepelhettünk. A másik mérkőzésen a Békéscsaba igazolta a papírformát a berényi gimisek ellen, így velük kellett megküzdenünk a döntőben.

Itt sajnos már kevés lapot osztottak nekünk: a hazai csapat, a csarnokban összegyűlt több osztálynyi diáktársa támogatását élvezve villámgyorsan eldöntötte a bajnoki cím sorsát és jutott az országos elődöntőbe.

Csapatunk így ezt a sorozatot is ezüstéremmel zárta, ami a mutatott játékunk alapján teljesen megérdemelt és reális eredmény. A lelkes, eredményes és helyenként tetszetős játékért minden tanulónkat dicséret illeti.

A csapat tagjai: Lakatos-Bereczki Emil, Biró Gergő, Kőfalvi Hunor (8.c), Jenei Hunor Antal, Miklovicz Áron, Plavecz Máté, Torma Dániel (7.a-c), Bozsányi Manuel Mohamed, Tóth Máté (6.c), Krám Norbert, Szabó Lőrinc Zalán (5,c), Fekete Enrikó Dávid (5.d)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Zsiros Gábor

. mai.mezobereny.hu