^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Megemlékezés 1848. március 15-ről

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!”

Az idei év több alkalomból ünnep városunknak és iskolánknak:

     - Idén ünnepeljük Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóját

     - Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját

     - az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját.

Iskolánk méltó ünnep keretében az OPSKMM színháztermében emlékezett meg ezekről a jeles eseményekről 2023. március 14-én délelőtt  tanulóink és kollégáink előtt, majd 17.00 órakor a városi rendezvényen. A műsort csokorba fonva, színes, változatos előadásokkal díszítettem, ami méltó emléket állított hőseinknek. Számomra magyar- és történelemtanárként fontos a magyarságtudat, a hazaszeretet, próbáltam ezt kiemelni a műsor mondanivalójában. Fontosnak tartom az 1848. március 15-i és az azt követő másfél esztendő eseményeinek a megőrzését, hiszen elődeink nemes cél érdekében harcoltak. Büszkének kell lennünk rájuk!

Tanulóimmal megértetve az ünnep fontosságát, lelkesen készültünk erre a napra.  Rengeteg munkával, időt nem kímélve, az iskola minden támogatását megkapva egy színvonalas, tartalmas műsor lett a végeredmény. Nagyon büszke vagyok diákjaimra, akik fegyelmezetten, türelmesen, idejüket feláldozva készültek velem együtt.

A műsor egy gyönyörű szólóval indult, amit Bacsa Dorina énekelt. Ezután következtek néptáncosaink (Gyaraki Andrea, Tokaji Zsófia Andrea,  Machó Hanna Réka, Eger Ádám) akiket egy fiatal, lelkes kolléganő Borgula Benedetta készített fel. Majd az ünnepnek méltó emléket állítva 7-8. osztályos tanulóink (Bálint Gergő, Boruzs Gyula Levente, Fesető Boldizsár, Gottschick Vilmos Nándor, Gyaraki Andrea, Martincsek Réka Edit, Pecze Jázmin, Szigeti Boglárka, Tokaji Zsófia Andrea, Bagi Jana Melinda, Plavecz Máté) adták elő verses, zenés műsorukat.

Külön köszönetet mondok kollégáimnak Szilágyi Ida Ilona, Kiss Beatrix Erika, Szucharda Katalin tanárnőknek és az iskolai kamarakórusnak, akik a műsor zárásaként elénekelték Szebeni Szilvia: Magyar vagyok című dalt.

Végül, de nem utolsó sorban köszönet Szalai Zsoltnak a hangosításért és Földesi Fruzsinának a segítségért.

 

„Most is zászlót lenget a szél,

de óhajunk még a régi;

magyar szívvel, hű magyarként

biztonságos honban élni.

 

Népünk szíve együtt dobban,

míg ajkunkon himnusz éled…

Anyaföldünk óvó keblén,

magyar szívben magyar lélek.”                                       

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 Jakabné Wagner Krisztina

. mai.mezobereny.hu