^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Megemlékezés 1848. március 15-ről

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn!”

Az idei év több alkalomból ünnep városunknak és iskolánknak:

     - Idén ünnepeljük Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóját

     - Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját

     - az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóját.

Iskolánk méltó ünnep keretében az OPSKMM színháztermében emlékezett meg ezekről a jeles eseményekről 2023. március 14-én délelőtt  tanulóink és kollégáink előtt, majd 17.00 órakor a városi rendezvényen. A műsort csokorba fonva, színes, változatos előadásokkal díszítettem, ami méltó emléket állított hőseinknek. Számomra magyar- és történelemtanárként fontos a magyarságtudat, a hazaszeretet, próbáltam ezt kiemelni a műsor mondanivalójában. Fontosnak tartom az 1848. március 15-i és az azt követő másfél esztendő eseményeinek a megőrzését, hiszen elődeink nemes cél érdekében harcoltak. Büszkének kell lennünk rájuk!

Tanulóimmal megértetve az ünnep fontosságát, lelkesen készültünk erre a napra.  Rengeteg munkával, időt nem kímélve, az iskola minden támogatását megkapva egy színvonalas, tartalmas műsor lett a végeredmény. Nagyon büszke vagyok diákjaimra, akik fegyelmezetten, türelmesen, idejüket feláldozva készültek velem együtt.

A műsor egy gyönyörű szólóval indult, amit Bacsa Dorina énekelt. Ezután következtek néptáncosaink (Gyaraki Andrea, Tokaji Zsófia Andrea,  Machó Hanna Réka, Eger Ádám) akiket egy fiatal, lelkes kolléganő Borgula Benedetta készített fel. Majd az ünnepnek méltó emléket állítva 7-8. osztályos tanulóink (Bálint Gergő, Boruzs Gyula Levente, Fesető Boldizsár, Gottschick Vilmos Nándor, Gyaraki Andrea, Martincsek Réka Edit, Pecze Jázmin, Szigeti Boglárka, Tokaji Zsófia Andrea, Bagi Jana Melinda, Plavecz Máté) adták elő verses, zenés műsorukat.

Külön köszönetet mondok kollégáimnak Szilágyi Ida Ilona, Kiss Beatrix Erika, Szucharda Katalin tanárnőknek és az iskolai kamarakórusnak, akik a műsor zárásaként elénekelték Szebeni Szilvia: Magyar vagyok című dalt.

Végül, de nem utolsó sorban köszönet Szalai Zsoltnak a hangosításért és Földesi Fruzsinának a segítségért.

 

„Most is zászlót lenget a szél,

de óhajunk még a régi;

magyar szívvel, hű magyarként

biztonságos honban élni.

 

Népünk szíve együtt dobban,

míg ajkunkon himnusz éled…

Anyaföldünk óvó keblén,

magyar szívben magyar lélek.”                                       

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 Jakabné Wagner Krisztina

. mai.mezobereny.hu