^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

A víz világnapja alsó tagozaton a HAPPY-hét keretében

Az idei évben is megtartottuk iskolánk alsó tagozatán a víz világnapját. Rengeteg remek ötlet és feldolgozási mód született a témával kapcsolatosan. A legtöbben beszélgetéssel indították a napot. Megbeszélték a gyerekekkel, hogy mennyire fontos minden élőlény számára a víz, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy „ A víz, mint éltető elem”. Hogyan és miért kell takarékoskodni vele. Összegyűjtötték a víz felhasználásának lehetőségeit.

Az első osztályosok kisfilmet néztek a vízkörforgásáról témaindítónak, majd elsétáltak a Hosszú-tóhoz, és megfigyelték a vizet és vízpartot természetes környezetében. Ezután a víz körforgását demonstráló nyakba akasztót készítettek. Emellett halacskák és csodás vízcseppek is készültek.

A második évfolyam egy része Zelk Zoltán: Párácska című meséjével foglalkozott, amit meg is jelenítettek, kézműveskedtek, színeztek. Interaktív feladatokkal színesítették a foglalkozást. Szintén ezen az évfolyamon a víz védelmét, a mélyben húzódó vízkészlet fontosságát emelték ki, majd egyedi poharakat készítettek.

A harmadik évfolyamos tanulók napját is teljesen átjárta a víz, hiszen ők az ebédlőben sem feledkeztek meg a témáról. Erre a hétre tettek egy igazán egészséges vállalást: minden tanuló figyel arra, hogy ezen a héten naponta megiszik legalább 3-5 pohár vizet. Ezután mesét hallgattak és mondókát tanultak a vízzel kapcsolatosan.

A negyedikesek egyik osztálya ellátogatott a Kálmán fürdő mellett található termálvíz kúthoz. Beszélgettek a felszín alatti és felszín feletti vizekről, valamint arról is, hogy ezeket hogyan és milyen módon tudja az ember a saját hasznára fordítani. Szóba került az emberek pazarló életmódja és ennek megakadályozása.
Figula Csaba: Csak egy kis víz! című meséjét dolgozták fel és Zelk Zoltán: A kis patak című versével ismerkedtek, melyhez illusztrációt is készítettek.

Remek nap volt a mai!

Ezúton is köszönjük szépen a kollégák kreatív munkáját, mellyel ismét rengeteg élményhez juttatták tanulóinkat!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Fülöpné Dombi Otília, Geréd Erzsébet, Kecskeméti Ildikó

. mai.mezobereny.hu