^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Digitális témahét az alsó tagozaton

Ebben a tanévben is jónéhány alsó tagozatos osztályunk csatlakozott a digitális témahét országos programjához.

Az 1.c osztály tanulói a tavasz jellegzetességeivel ismerkedtek meg, elsősorban digitális eszközök segítségével.  Nemcsak a digitális táblát, már a tanulói tableteket is biztonságosan használták a különböző ismertek elsajátítására, gyakorlására.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

A 2. a-c osztályosok a város nevezetességeivel ismerkedtek meg a QR-kódok segítségével, a napköziben pedig arról beszélgettek, hogy kinek, milyen okoseszköze van otthon. Délutánonként különböző webes alkalmazásokkal, gyakorló feladatokkal ismerkedhettek meg a gyerekek.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

A 3. a-c osztály is nagyon lelkesen vetette bele magát ebbe a témahétbe. Választott témájuk: Posztolj verset!

Kis István Mihály: Tavasz c. versét mondták hangrögzítőre a gyerekek, amit előzetesen mindannyian megtanultak.  Ezt egy társuk rögzítette. Ezután a versszakokban zajló tavaszi történéseket, momentumokat jelenítették meg hatalmas plakátokon. Ez igazi csapatmunka volt, mindenki kellett a gyönyörű rajzok elkészüléséhez. 

Ezeket a plakátokat lefotózták és a hangfelvétellel egyeztetve, alkottak egy ppt-t. 

Igazi élmény volt nekik együtt dolgozva,  egymást segítve létrehozni ezt a különleges dolgot. 

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

A 4. a osztály a robotika világába kalandozott a Beebot-tal. A gyerekek ennek a kedves kis eszköznek a segítségével ismerkedhettek meg a programozás alapjaival.

A robotika mellett csapatokban QR kódokat olvastak, illetve a magyar órák témaköreihez kapcsolódva prezentációkat készítettek.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 

Bélmegyeren a digitális témahetet a gólyamadár köré csoportosították. Indításként a youtube segítségével gólyákat hajtogattak és gólyafészket ragasztottak hullámkartonból, csomagolópapírból. A tanulók a Wikipédián adatokat gyűjtöttek a fehér és fekete gólyákról, majd megnéztek egy ismeretterjesztő filmet. A kisiskolások nagy lelkesedéssel oldották meg a LearningApps és a wordwall feladatait. A nagyobbak feladatlap formájában számot adtak a j-ly-s szavak helyesírásából. Betűhálóban j-ly betűs állatokat, foglalkozásokat kerestek. A kisebbek e-táblán madarakat csoportosítottak. Rögzítés céljából dominóztak, memória kártyával játszottak. A tanult ismereteket szófelhő készítésével megszilárdították. A témahét is hozzásegítette a tanulókat a szókincsük gyarapodásához és szövegértésük, helyesírási készségük, szociális és digitális kompetenciájuk fejlődéséhez.  

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Összességében elmondhatjuk, hogy diákjaink nyitottak az újra, a változatosságra, és rendkívül jól érzik magukat a digitális eszközök világában. Ugyanakkor folyamatos feladatunk, hogy megismertessük velük az internet, a különböző webes felületek és az okos eszközök biztonságos használatát.

 

Szentkutiné Ollé Ágnes

. mai.mezobereny.hu