^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Népdaléneklő verseny

A vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2023. március 30-án tartotta a XII. Bartók Béla Területi Népdaléneklő Versenyt.

A megmérettetés mottóját  H. C. Andersen szavai adták: „Felemelkedik minden szív a népdal madarával, amely örökké énekel és nem hal meg soha”.

A rendezvényt a Vésztői Bartók Béla Népdalkör népdalcsokrával nyitották meg. Az előadásuk után énekelték el korcsoportonként a gyerekek az egy területről, vagy témából összeállított dalcsokraikat.

Iskolánkat Nagy Natália 2. c osztályos tanuló Mezőföldi, Berner Lea 4. c osztályos tanuló Békés megyei és Gál Balázs 4. c osztályos tanuló Rábaközi népdalcsokorral képviselte. Ezúton szeretnénk megköszönni a „Leg a láb” Művészeti Iskola vezetőinek, hogy tanulóinknak biztosították a népdalcsokrukhoz megfelelő népviseletet.

A zsűri tagjai nehéz helyzetben voltak a népdalcsokrok meghallgatása után. Nagyon sok kisdiák érkezett a vármegye több településéről 2. osztályos kortól 8. osztályosokig, akiknek életében fontos szerepet tölt be a népdalok éneklése.

A zsűri az értékelésnél kiemelte, hogy a gyerekek úgy fejlődhetnek tovább, ha még többet énekelnek napi szinten, mert egy 4-5 perces dalcsokor eléneklése sok gyakorlást igényel, és nem csak versenyre készülés idején.

Tanulóink a következő eredménnyel zárták ezt a versenyt: Nagy Natália ezüst, Berner Lea bronz és Gál Balázs ezüst minősítést kapott. Gratulálunk tanulóinknak a szép teljesítményhez.

Köszönjük szüleiknek a támogatást és a biztatást.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kecskeméti Ildikó, Slyuchné Prókai Erika

tanító néni

. mai.mezobereny.hu