^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

A szünet előtti utolsó tanítási napon a 3. és 4. évfolyam tanulóival a barátságtalan időjárás ellenére is igazi tavaszi hangulatot varázsoltunk az iskola falai közé.

Minden tanírási óra vidám hangulatban, az évszakkal kapcsolatos ismeretek bővítésével zajlott. Feladataink, tevékenységeink kiemelten a húsvéti ünnephez kapcsolódtak. Brainstorming technikával szavakat gyűjtöttünk tojás formában, majd szófelhők segítségével kerestünk szavakat. Évszaknap alkalmából matematika órán tavaszhoz, húsvéthoz kapcsolódó figyelemfejlesztő feladatokat oldottunk meg. A helyes megoldások eredménye egy hatalmas húsvéti tojás lett.  Mókás vetélkedőt is rendeztünk, melyben a gyerekek kedvenc feladata az volt, amikor becsukott szemmel kellett nyuszit rajzolni a táblára.

 Felelevenítettük a hagyományokat, jeles népszokásokat. Locsolkodással kezdődött a nap.  A fiú tanulók húsvéti locsolóverseket írtak a lányoknak, melyet előadtak és illatos vízzel megöntözték őket.  A lányok apó nyuszival, tojással kedveskedtek nekik.

 Mindemellett jutott idő kézműves tevékenységre is, melynek során gyönyörű alkotások születtek különböző technikával, sokféle alapanyagból. Készítettek nyuszikat, tojásfát, hímes tojásokat, kiskosarat, csibéket.

Mindenki nagy örömére természetesen megérkezett az osztályokba a meglepetés édességekkel a nyuszi is.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                Schäferné Kurilla Anikó

. mai.mezobereny.hu