^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

A szünet előtti utolsó tanítási napon a 3. és 4. évfolyam tanulóival a barátságtalan időjárás ellenére is igazi tavaszi hangulatot varázsoltunk az iskola falai közé.

Minden tanírási óra vidám hangulatban, az évszakkal kapcsolatos ismeretek bővítésével zajlott. Feladataink, tevékenységeink kiemelten a húsvéti ünnephez kapcsolódtak. Brainstorming technikával szavakat gyűjtöttünk tojás formában, majd szófelhők segítségével kerestünk szavakat. Évszaknap alkalmából matematika órán tavaszhoz, húsvéthoz kapcsolódó figyelemfejlesztő feladatokat oldottunk meg. A helyes megoldások eredménye egy hatalmas húsvéti tojás lett.  Mókás vetélkedőt is rendeztünk, melyben a gyerekek kedvenc feladata az volt, amikor becsukott szemmel kellett nyuszit rajzolni a táblára.

 Felelevenítettük a hagyományokat, jeles népszokásokat. Locsolkodással kezdődött a nap.  A fiú tanulók húsvéti locsolóverseket írtak a lányoknak, melyet előadtak és illatos vízzel megöntözték őket.  A lányok apó nyuszival, tojással kedveskedtek nekik.

 Mindemellett jutott idő kézműves tevékenységre is, melynek során gyönyörű alkotások születtek különböző technikával, sokféle alapanyagból. Készítettek nyuszikat, tojásfát, hímes tojásokat, kiskosarat, csibéket.

Mindenki nagy örömére természetesen megérkezett az osztályokba a meglepetés édességekkel a nyuszi is.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                Schäferné Kurilla Anikó

. mai.mezobereny.hu