^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Tavasz évszaknap az első második évfolyamon

A Tavasz az egyik legszebb évszakunk, hiszen ilyenkor újjá éled a természet, visszarepülnek hozzánk a gólyák és kinyílnak az első virágok, valamint megérkezik a várva várt húsvéti ünnep is.

A gyerekek már hetek óta húsvéti lázban égnek. Búzát vetettek, teremdekorációkat készítettek, s mire elérkezett az évszaknap, már igazi húsvéti hangulat pompázott a tantermekben.

A tavaszi szünet előtti utolsó napon az évszaknap jegyében, a gyerekek különböző játékos feladatokat oldottak meg.

Kisfilmeket néztek meg a húsvéti népszokásokról, hagyományokról, valamint csokorba szedték az évszak jellemzőit is.

Kartonból zsírkréta, tempera használatával, karcolással díszes tojásokat készítettek és megismerkedtek a tojásberzselés technikájával. A hűvös idő ellenére, díszes tojások kerültek a város főterén kiállított tojásfára is.

Csoki tojásokat kerestek a tanteremben, elkészültek a nyuszik, kiscsibék és a húsvéti bárányok is.

A kisfiúk locsolóversekkel kedveskedtek a kislányoknak, melyekért cserébe finom csokitojásokat kaptak.

Tudással és élményekkel gazdagodva töltöttük el ezt a napot, vidáman és lelkesen.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

. mai.mezobereny.hu