^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Tavasz évszaknap az első második évfolyamon

A Tavasz az egyik legszebb évszakunk, hiszen ilyenkor újjá éled a természet, visszarepülnek hozzánk a gólyák és kinyílnak az első virágok, valamint megérkezik a várva várt húsvéti ünnep is.

A gyerekek már hetek óta húsvéti lázban égnek. Búzát vetettek, teremdekorációkat készítettek, s mire elérkezett az évszaknap, már igazi húsvéti hangulat pompázott a tantermekben.

A tavaszi szünet előtti utolsó napon az évszaknap jegyében, a gyerekek különböző játékos feladatokat oldottak meg.

Kisfilmeket néztek meg a húsvéti népszokásokról, hagyományokról, valamint csokorba szedték az évszak jellemzőit is.

Kartonból zsírkréta, tempera használatával, karcolással díszes tojásokat készítettek és megismerkedtek a tojásberzselés technikájával. A hűvös idő ellenére, díszes tojások kerültek a város főterén kiállított tojásfára is.

Csoki tojásokat kerestek a tanteremben, elkészültek a nyuszik, kiscsibék és a húsvéti bárányok is.

A kisfiúk locsolóversekkel kedveskedtek a kislányoknak, melyekért cserébe finom csokitojásokat kaptak.

Tudással és élményekkel gazdagodva töltöttük el ezt a napot, vidáman és lelkesen.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

. mai.mezobereny.hu