^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Gyertyaöntés

Az 1-4. b osztály tanulói kézműves foglalkozáson gyertyát öntöttek. Az alapanyagok beszerzése utáni gyertyakészítés egyszerű tevékenység. A 40-50 0C-on olvadó paraffint tartalmazó csőrös kiöntőt egy nálánál nagyobb, vízzel félig telt edénybe helyeztük és melegítettük. A lencse formájú darabok olvadása során a színtelen folyadékba maradék zsírkrétát tettünk. A kékre és sárgára színezett folyékony paraffint formákba öntöttük. A félbevágott burgonyába mézeskalács kiszúróval formákat készítettünk. A mélyedés közepébe hurkapálcára tekert kanócot helyeztünk, majd felöntöttük a kékre és sárgára színezett parafinnal. 2-3 óra dermedés után a kész gyertyát kiszedtük a formából.

Míg a gyertyák hűltek, a krumpliból kiszúrt darabokból pedig finom chipset készítettünk.

A gyerekek egyesével öntötték gyertyáikat állandó felnőtt felügyelet mellett, hiszen rezsón melegített forró vízzel és forró parafinnal dolgoztak.

A kész munkadarab mindegyik tanuló tetszését elnyerte, alig várták, hogy otthon meggyújthassák.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                                                   Simon Anna

 

. mai.mezobereny.hu