^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Színházban jártunk

2023. április 13-án délután a Békéscsabai Jókai Színházban Pinczés István - Czapp Ferenc: Naplopó c. előadását néztük meg 82 gyermekekkel az idei mesebérletünk 2. elődásaként.

Nagyon szerencsések vagyunk ebben az évadban is, hiszen nagyszerű mesejátékokat láthatunk, kiváló szereposztással. Míg utaztunk a színházba, arról beszélgettünk a gyerekkekkel, hogy vajon melyik naplopóról lesz szó, aki ellopja az égről a napot, vagy egy lusta emberről, aki csak naphosszat az időt lopja…  A mese végére természetesen választ kaptunk mindenre …. kiderült, hogy mindkettőről! Az előadás egyszerre volt vicces, szórakoztató és tanulságos. A gyermekek figyelme, érdeklődése egyértelmű volt!

Alig várjuk a májusi előadást, a jól ismert Benedek Elek: Égig érő mesefáját…., fogjuk megnézni. Ezt követően pontozással eldönthetjük majd, kinek melyik előadás tetszett a legjobban és miért!? 

Ismét köszönjük az élményt!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                  Siófoki Edit

tanító néni

. mai.mezobereny.hu