^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 1. fordulójának eredménye

A XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny 1. fordulóján iskolánk 32 fő felső tagozatos tanulója vett részt.  A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése.

 

Az 1. forduló helyezettjei:

5. évfolyam:

1. Tánczos Liza 5. a

2. Somlyai Hanna 5. a

3. Török Nelli 5. c

 

6. évfolyam:

1. Balta Roland 6. c

2. Hoffmann Dorina Adrienn 6. c

3. Kis Roland Máté 6. c

 

7. évfolyam:

1. Machó Hanna Réka 7. a-c

2. Plavecz Máté 7. a-c

3. Antóni Amira Debóra 7. a-c

 

 8. évfolyam:

1. Szigeti Boglárka 8. a

2. Varga Máté 8. a

3. Benyovszki Zoé 8. a

3. Fesető Boldizsár 8. a

 

A több mint tizenhétezer versenyző közül az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt több mint négyezer-nyolcszáz versenyző folytathatja a versenyt.

A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói közül az eredményeik alapján a 2. fordulóba került: Balta Roland, Hoffmann Dorina Adrienn, Kis Roland Máté, Machó Hanna Réka, Plavecz Máté, Benyovszki Zoé, Fesető Boldizsár, Szigeti Boglárka, Varga Máté.

Az eddigi eredményekhez gratulálunk, a 2. fordulóban versenyzőknek további sok sikert kívánunk!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

. mai.mezobereny.hu