^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Föld napja Bélmegyeren

„Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl.”

/Albert Einstein/

A bélmegyeri alsó tagozatos gyerekek e nevezetes áprilisi nap feladatait a méhek és a Föld köré csoportosították. Elsőként összekevert betűsorból összetett szavakat kerestek, melyeknek elő- vagy utótagja a föld volt. A 12 helyes megoldással mondatokat alkottak. „A méhek világa” című elgondolkodtató film megtekintése után megbeszélték, miért nélkülözhetetlenek a szorgos kis rovarok. A túlzott vegyszerhasználat, légszennyezés miatt Kínában a beporzást emberek végzik, ecsettel. A méhállomány drasztikus csökkenése adta az ötletet, hogy a szorgos tanulók hajtogassanak egy méhcsaládot, tudatosítva a családon belüli munkamegosztást. Hogy mindezt a valóságban is láthassák, elbicikliztek egy helyi méhészetbe, ahol megismerkedtek a méhek gondozásával és a méztermeléssel. Köszönjük Kulcsár Mihálynak és feleségének, Marikának a kedves fogadtatást.

Ha a méhek kihalnak, kihal minden. Méhtelenné és néptelenné válik majd a Föld. Óvjuk a Földet!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu