^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Április 22. Föld napja

Alsó tagozatos gyermekek tevékenysége

Földünk "egészsége" érdekében mit tehetünk? Rengeteget!

Elsősorban felhívjuk a gyerekek figyelmét a Föld védelmének fontosságára.

Az alsó tagozatosok sokat beszélgettek bolygónkról, az élőlényekről, arról hogy miért fontos feladatunk védeni és óvni a Földet. Mi az, ami hasznos a számára és mi az, ami rombolja, károsítja.  Azt is megfigyelték, hogyan, merre mozog.

Oktató kisfilmeket néztek digitális táblán és oldottak meg ezzel a témával kapcsolatosan feladatokat.

Elkészítették a saját mozgatható, mosolygó földgömbjüket, megfigyelve közben mely színek jelölik a szárazföldeket, és a vizeket. Ennek okán kék és zöld színű felsőben jöttek iskolába.

Csoportokban dolgozott több osztály is. Így készültek rajzok, plakátok, sőt még sütemények is.

Remek napot tölthettünk el együtt játszva úgy, hogy közben sokat tanultunk. smiley

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Geréd Erzsébet

                                                                                                          tanító

. mai.mezobereny.hu