^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánkban több éves hagyományra tekint vissza a Petőfi Sándor Szavalóverseny, amelyet 2023. április 26-án rendeztünk meg. A verseny célja a diákokban rejlő tehetségek felismerése, kibontakoztatása és fejlesztése. A tanulók 1-2. és 3-4. osztályos korcsoportban mérhették össze tudásukat, és a korábbi évekhez hasonlóan egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett előadniuk. Szavalóversenyünk névadójához igazodva a kötelező verseket Petőfi Sándor művei közül adták elő a tanulók. A megmérettetésre nagy izgalommal készültek a versenyzők. A délután folyamán sok tehetséges, értékes szavalatot hallhattak a zsűri tagjai, akik nehezen hozták meg a döntésüket. A versmondó gyerekek nevében szeretnénk megköszönni a felkészítő pedagógusaink segítő munkáját, a szülők biztatását és támogatását.

Helyezettek az 1-2. évfolyamon:

I. helyezett: Bereczki Lora 1. c

II. helyezett: Fábián Lili 2. a

III. helyezett: Plavecz Maja Anita 2. c

Különdíjas: Tokaji Zsóka Hanna 1. c

Helyezettek a 3-4. évfolyamon:

I. helyezett: Berner Lea 4. c

II. helyezett: Markos Annamária 4. a

III. helyezett: Balta Linda 4. c

Különdíjas: Seres Boglárka 4. a

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

Szűcs-Nagy Mónika

  tanító nénik

. mai.mezobereny.hu