^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánkban több éves hagyományra tekint vissza a Petőfi Sándor Szavalóverseny, amelyet 2023. április 26-án rendeztünk meg. A verseny célja a diákokban rejlő tehetségek felismerése, kibontakoztatása és fejlesztése. A tanulók 1-2. és 3-4. osztályos korcsoportban mérhették össze tudásukat, és a korábbi évekhez hasonlóan egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett előadniuk. Szavalóversenyünk névadójához igazodva a kötelező verseket Petőfi Sándor művei közül adták elő a tanulók. A megmérettetésre nagy izgalommal készültek a versenyzők. A délután folyamán sok tehetséges, értékes szavalatot hallhattak a zsűri tagjai, akik nehezen hozták meg a döntésüket. A versmondó gyerekek nevében szeretnénk megköszönni a felkészítő pedagógusaink segítő munkáját, a szülők biztatását és támogatását.

Helyezettek az 1-2. évfolyamon:

I. helyezett: Bereczki Lora 1. c

II. helyezett: Fábián Lili 2. a

III. helyezett: Plavecz Maja Anita 2. c

Különdíjas: Tokaji Zsóka Hanna 1. c

Helyezettek a 3-4. évfolyamon:

I. helyezett: Berner Lea 4. c

II. helyezett: Markos Annamária 4. a

III. helyezett: Balta Linda 4. c

Különdíjas: Seres Boglárka 4. a

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Slyuchné Prókai Erika

Szűcs-Nagy Mónika

  tanító nénik

. mai.mezobereny.hu