^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatósági témahét a 3. és 4. évfolyamon

Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói is részt vettek a Fenntarthatósági témahét programsorozatában. Mindkét évfolyamon a témát bemutató, további ismeretet adó beszélgetések, oktató filmek segítettek az eddigi tudásuk bővítésében, környezettudatos gyakorlatok, szokások kialakításában.

A 3. a-c osztály egy taktilis érzékelésüket fejlesztő kis " szőnyeget " készített egy hatalmas kartondobozra, műanyag kupak, faágak, befőttes üveg teteje, mosogatószivacs, már nem használt műanyag játék felhasználásával. Napköziben földgömböt készítettek.

A 3. d tanulói képregényt, „leporellót" készítettek különböző témában. Fontos kérdésekre kerestek válaszokat: Hogyan tudunk figyelni arra, hogy sok minden „későbbre is megmaradjon”, és hogy a jövőben is minden élőlény jól éljen a Földön.

4. a  osztályban saját környezetvédelmi pályát készítettek, melyet Beebot segítségével tanulmányoztak újra. Gondolat térkép segítségével összeszedték a témával kapcsolatos tudásukat, megismerkedtek a biodiverzitás fogalmával. Szemetet szedtek a városban, melyet nagy lelkesedés és jókedv hatott át, így terveikben szerepel további ilyen séta.

4. c tanulói PET palackból virágkaspót készítettek, látogatást tettek a helyi piacon, ahol a termelőtől való vásárlás fontosságát beszélték meg a fenntarthatósággal összefüggésben.

4. d osztályban totót töltöttek ki az energiatudatosságról, kupakot gyűjtöttek, majd a gyűjtőhelyre vitték, szemetet szedtek, és beszélgettek a légszennyezés káros hatásairól.

A fenntarthatóságra való odafigyelés egy egész életen át tartó folyamat, iskolánk igyekszik ebben a folyamatban a mindennapokat átható odafigyeléssel és példamutatással részt venni.

„A mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk, hanem minden földi életnek otthont ad.”

David Attenborough

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Fülöpné Dombi Ottilia

tanító

. mai.mezobereny.hu