^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatóság az 1. és 2. évfolyamon

2023. április 24-28. között a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódva iskolánk 1-2 osztályos tanulói játékos tevékenységek, szórakoztató, elgondolkodtató feladatok megoldásával igyekeztek egy-egy kiemelt témában elmélyülni.

Az 1. c osztály a témahét elindításához egy kisfilmet nézett meg, segítségével megbeszélték, mi az a 10 dolog, amit a szüleik segítségével akár a gyerekek is megtehetnek a Föld védelmének érdekében. Földgömböt színeztek, amit később puzzleként raktak össze. Virágmagot vetettek, hullámpapírból készült, saját készítésű memóriajátékot készítettek, online feladatokat oldottak meg.

A 2. c osztály a "Szelektív kukás mese" segítségével feladatlapon beszínezték a kukákat és megtanulták mi hová tartozik. Gergely - Péch Éva: A szemétfaló c. versét hallgatták meg. WC papír guriga és papírszalvéta guriga felhasználásával állatok készültek ragasztással, színezéssel, nyírással. Beszélgettek még az energiatakarékosságról is. Elolvasták az erdő fohászát és rajzot készítettek hozzá.

A 2. a-c osztály tanulói az élőlények sokféleségét, életközösségeiket tanulmányozták, kisfilm segítségével. Vlagyimir Szutyejev: A gomba alatt című meséjét olvasták és dolgozták fel. Foglalkoztak a megfelelő hulladékgyűjtéssel játékos és kreatív tevékenységeik során. Rajzoltak a bolygót támogató és károsító tényezőkről. A ceruzaforgácsot újrahasznosítva, rajzaik kiegészítésére használták fel.

Bélmegyeren, a tagintézmény tanulói is beszélgettek a fenntarthatóság fogalmáról, rövid videókat néztek. Testnevelés órán, a friss levegőn sétálva szemetet szedtek a faluban, és a vizuális kultúra órán nagyon szép, földet ábrázoló rajzok születtek, melyekben kreativitásukat is megmutathatták a gyerekek.

A témahét során készült fotókon is látható, hogy igen, mindannyian tehetünk környezetünk védelme és a fenntarthatóság érdekében.

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!”     (Mahatma Gandhi)

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                       Fülöpné Dombi Ottilia

                                                                                    tanító

. mai.mezobereny.hu