^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra – április a 2. c osztályban

Téma: A megbocsátás gyakorlása

Két boldogságóránkat a témakörhöz ajánlott dalocskával, lazítással indítottuk. A cél az átszellemülés, a téma magunkba szívása, átgondolása. Ezután Fodor Ákos idézete került föl a táblára: „ Ha megdobnak kővel…. – építsd be a házadba!” A gyerekek hamar megértették az idézett mondat lényegét, mondanivalóját. Sőt! Példákkal támasztották alá, hogy ők mit gondolnak erről...

Ezután megbeszéltük, hogy miért is fontos tudnunk bocsánat kérni és megbocsátani. Ilyenkor ugyanis leteszünk a haragról, és ez egy hatalmas gyógyító erő számunkra is.

Következő lépésben leírták a gyerekek, hogy miért szeretik a boldogságórákat. Amiből kiderült, hogy azért, mert együtt vagyunk, lazítunk, mosolygunk, énekelünk, játszunk, rajzolunk és közösen dolgozunk, beszélgetünk.

A második órában „Bocsánat – állatok „készültek WC-papír és papírszalvéta gurigákból a fenntarthatósági héttel összekapcsolódva. A gyerekek elmondták, megmagyarázták, miért azt az állatot rajzolták le és készítették el.

Az órák ismételten nagyon jó hangulatban, tevékenyen teltek.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                 Siófoki Edit tanító néni

. mai.mezobereny.hu