^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra – április a 2. c osztályban

Téma: A megbocsátás gyakorlása

Két boldogságóránkat a témakörhöz ajánlott dalocskával, lazítással indítottuk. A cél az átszellemülés, a téma magunkba szívása, átgondolása. Ezután Fodor Ákos idézete került föl a táblára: „ Ha megdobnak kővel…. – építsd be a házadba!” A gyerekek hamar megértették az idézett mondat lényegét, mondanivalóját. Sőt! Példákkal támasztották alá, hogy ők mit gondolnak erről...

Ezután megbeszéltük, hogy miért is fontos tudnunk bocsánat kérni és megbocsátani. Ilyenkor ugyanis leteszünk a haragról, és ez egy hatalmas gyógyító erő számunkra is.

Következő lépésben leírták a gyerekek, hogy miért szeretik a boldogságórákat. Amiből kiderült, hogy azért, mert együtt vagyunk, lazítunk, mosolygunk, énekelünk, játszunk, rajzolunk és közösen dolgozunk, beszélgetünk.

A második órában „Bocsánat – állatok „készültek WC-papír és papírszalvéta gurigákból a fenntarthatósági héttel összekapcsolódva. A gyerekek elmondták, megmagyarázták, miért azt az állatot rajzolták le és készítették el.

Az órák ismételten nagyon jó hangulatban, tevékenyen teltek.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                 Siófoki Edit tanító néni

. mai.mezobereny.hu