^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 ELISMERÉS PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL

  2023. június 2-án a Pedagógusnap alkalmából Budapesten a Belügyminisztériumban dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr által adományozott, dr. Rétvári Bence miniszterhelyettes úrtól és dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úrtól kitüntetést vehettek át azok, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.
  Bővebben...
 • 2 NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

  2023. június 2-án intézményünk megemlékezést tartott a trianoni békediktátum 103. évfordulója alkalmából. A megemlékezésen, melyen az alsó és felső tagozatos diákok is részt vettek, a 8. d és 8. e osztály tanulói által elő adott ünnepi műsort tekinthette meg a pedagógusokból és tanulókból álló közönség.
  Bővebben...
 • 3 A reformkor nagyjai országos verseny

  A tavalyi tanévhez hasonlóan idén is rendezett a Kajla csapata versenyt, melyre az ország 3. és 4. évfolyamos tanulói nevezhettek. Iskolánkból a 4. a és a 4. c osztályok indultak ezen a megmérettetésen.Ők a reformkor főbb alakjaival ismerkedhettek meg.
  Bővebben...
 • 4 Bűvösvölgy Debrecen - tanulmányi kirándulás

  Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében. Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Madarak és fák napja Bélmegyeren

 

„A madár nem azért dalol, mert mondanivalója van. Azért dalol, mert dala van.”

/Anthony de Mello/

 

1902 óta szerveznek madarak és fák napját május vagy június hónapban. 1996-tól a madarak és fák napja május 10.

Május 10-e reggelén iskolánk udvarán egy fehér gólya táplálékot keresett fiókái számára. A Polgármesteri Hivatal kéményén fészkelő költöző madár szerencsére szünetben látogatott hozzánk. Az ember egyik legkedvesebb madara mintha tudta volna, hogy a mai nap róluk is szól. A délelőtt második felében madártojásokat (tyúk, kacsa, liba, gyöngyös, fácán) kellett felismerniük és megnevezniük a gyerekeknek. Csodálattal nézték a strucctojást és fürjtojást. A tanulók szemügyre vehettek egy régóta őrzött madárfészket.  Egy korábbi séta alkalmával faháncsot gyűjtöttünk. A mai napon ezeket a faháncsokat kellett párosítani a hozzá tartozó fafajta nevével. Ez a feladat igénybe vette a tanulók megfigyelőképességét és emlékezetét.  Magyarnyelv és irodalom órán madárnevek kitalálása volt a feladat árnykép és magánhangzók segítségével, valamit betűhálóban kellett madarakat keresni. Matematika órán műveletvégzésnek voltak alanyai. Szakítottunk időt virágzó gesztenyefák ölelésére is.

„A természet zöldje a növények és a fák élete. A zöld maga az élet.”

 /Naoki Higashida/

  A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

    Simon Anna

. mai.mezobereny.hu