^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Madarak és fák napja Bélmegyeren

 

„A madár nem azért dalol, mert mondanivalója van. Azért dalol, mert dala van.”

/Anthony de Mello/

 

1902 óta szerveznek madarak és fák napját május vagy június hónapban. 1996-tól a madarak és fák napja május 10.

Május 10-e reggelén iskolánk udvarán egy fehér gólya táplálékot keresett fiókái számára. A Polgármesteri Hivatal kéményén fészkelő költöző madár szerencsére szünetben látogatott hozzánk. Az ember egyik legkedvesebb madara mintha tudta volna, hogy a mai nap róluk is szól. A délelőtt második felében madártojásokat (tyúk, kacsa, liba, gyöngyös, fácán) kellett felismerniük és megnevezniük a gyerekeknek. Csodálattal nézték a strucctojást és fürjtojást. A tanulók szemügyre vehettek egy régóta őrzött madárfészket.  Egy korábbi séta alkalmával faháncsot gyűjtöttünk. A mai napon ezeket a faháncsokat kellett párosítani a hozzá tartozó fafajta nevével. Ez a feladat igénybe vette a tanulók megfigyelőképességét és emlékezetét.  Magyarnyelv és irodalom órán madárnevek kitalálása volt a feladat árnykép és magánhangzók segítségével, valamit betűhálóban kellett madarakat keresni. Matematika órán műveletvégzésnek voltak alanyai. Szakítottunk időt virágzó gesztenyefák ölelésére is.

„A természet zöldje a növények és a fák élete. A zöld maga az élet.”

 /Naoki Higashida/

  A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

    Simon Anna

. mai.mezobereny.hu