^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Boldogságóra

  Iskolánk 5.a osztályában 2023. szeptember 21-én a Hála Világnapján és szeptember 25-én tartottuk meg a 2023-2024-es tanév első boldogság óráit, melynek témája a HÁLA volt. Első napon áttekintettük érzelmeink skáláját. Nagy örömömre a gyerekek többsége a boldogság, magabiztosság, nagyrabecsülés, hála, szenvedély, örömteli várakozás, remény érzésével érkezett aznap az iskolába és csak páran éreztek unalmat és kétséget.
  Bővebben...
 • 2 A zene világnapja október 1.

  Október 2-án a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium alsó tagozatán emlékeztünk meg a világnapról. Reggel az Énekkar vezetésével közös énekléssel indítottuk a napot, „A zene az kell” című dallal, a Valahol Európában musical nagy slágerével. Az uzsonnaszünetben az iskolarádión keresztül a Média szakkörre járó tanulók műsorát hallgathattuk meg a zene világnapjának eredetéről, a zene jótékony hatásairól és fontosságáról a hétköznapokban is.
  Bővebben...
 • 3 Ősz évszaknap a 3. és 4. évfolyamon

  A 3. a osztály termésből őszi asztali díszt készített. Kukoricát csuhéztak, morzsoltak, beszélgettek, képeket néztek a régi csuhéból és kukorica csutkából készült játékokról. Majd madárijesztőt készítettek. A 3. c-sek Csanádi Imre Őszköszöntője után beszélgettek az időjárásról. Ehhez kapcsolódva készítették el az esernyőre hulló falevél képet.
  Bővebben...
 • 4 Európai Diáksport Napja

  2023. szeptember 29-én került megrendezésre a magyar kezdeményezésből Európa kiemelt sporteseményévé vált program, az Európai Diáksport Napja. Ehhez a programhoz iskolánk idén is csatlakozott. Ráadásul ennek a sportnapnak a megszervezése az Aktív Iskola projectünk egyik kiemelt rendezvénye is. Az Európai Diáksport Napja kiemelt célkitűzése, hogy ezen a napon a diákok legalább két órát mozogjanak, és fussanak 2023 métert!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Bűvösvölgy Debrecen  - tanulmányi kirándulás

Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében.

Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a  gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.

A központ naponta 32 diákot fogad kísérőikkel együtt. A diákok  8 fős csoportokban dolgoztak a stúdiókban, amiket forgószínpad-szerűen jártak be.

A négy 60 perces foglalkozásra épülő program a szünetekkel együtt 5-6 órát vett igénybe.

A stúdiómunkák között két 10 perces, egy hosszabb, 30 perces ebédszünetet tartottunk.

Oktatók irányításával a gyerekek játékosan, élményszerűen szerezhettek tudást a média döntési helyzeteiről.

Bűvösvölgyben a gyerekek színészekké, műsorvezetőkké, szerkesztőkké, reklámszakemberekké válhattak egy napra, médiaszöveget hozhattak létre. Betekinthettek a gyártási folyamatokba, a média szereplőinek bőrébe bújva különböző területeken próbálhatták ki magukat: korszerűen felszerelt stúdiókban készítői oldalról ismerkedhettek meg a híradó, a film, a reklám, a rádió, és a képekkel történő kommunikáció folyamataival, és alapelveivel.

Nagyon hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak. A gyerekek fegyelmezetten, érdeklődve kísérték végig a nap adta lehetőségeket.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                    Tóthné Győri Zsuzsanna, Jakabné Wagner Krisztina

osztályfőnökök

. mai.mezobereny.hu