^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Bűvösvölgy Debrecen  - tanulmányi kirándulás

Iskolánkból a 6.c és a 8.a osztály tanulói június 8-án élményközpontú foglalkozásokon vettek részt a tudatos médiahasználatért a debreceni Bűvösvölgyben. 2017-ben, az ország második médiaértés-oktató központjaként nyílt meg az NMHH debreceni irodaépületében.

Jelentkezésünk célja az volt, hogy tudatos médiafogyasztásra, a média döntési helyzeteinek felismerésére tanítsák a  gyerekeket interaktív környezetben, ahol az új ismeretek elsajátítása mellett élményekkel is gazdagodhatnak.

A központ naponta 32 diákot fogad kísérőikkel együtt. A diákok  8 fős csoportokban dolgoztak a stúdiókban, amiket forgószínpad-szerűen jártak be.

A négy 60 perces foglalkozásra épülő program a szünetekkel együtt 5-6 órát vett igénybe.

A stúdiómunkák között két 10 perces, egy hosszabb, 30 perces ebédszünetet tartottunk.

Oktatók irányításával a gyerekek játékosan, élményszerűen szerezhettek tudást a média döntési helyzeteiről.

Bűvösvölgyben a gyerekek színészekké, műsorvezetőkké, szerkesztőkké, reklámszakemberekké válhattak egy napra, médiaszöveget hozhattak létre. Betekinthettek a gyártási folyamatokba, a média szereplőinek bőrébe bújva különböző területeken próbálhatták ki magukat: korszerűen felszerelt stúdiókban készítői oldalról ismerkedhettek meg a híradó, a film, a reklám, a rádió, és a képekkel történő kommunikáció folyamataival, és alapelveivel.

Nagyon hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak. A gyerekek fegyelmezetten, érdeklődve kísérték végig a nap adta lehetőségeket.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                    Tóthné Győri Zsuzsanna, Jakabné Wagner Krisztina

osztályfőnökök

. mai.mezobereny.hu