Szilvalekvárt főztünk
Elérkezett az ősszel érett gyümölcsök befőzésének ideje. A bélmegyeri alsósok szeptember második hetében megismerkedtek a lekvárfőzés munkafolyamatával. A nagyszülők kertjében termett kék szilvát a fa rázása után a tanulók felszedték a földről majd válogatás, mosás után magvalták. Az előkészített szilvadarabok az üstbe kerültek. Következett a hosszú főzési idő. Pár óra elteltével a szilva folyékony halmazállapotú lett, elkészült a cibere, mely a gyerekeknek nagyon ízlett. Több órás tovább főzés után kifőtt a friss, nap érlelte gyümölcsből főzött zamatos szilvalekvár. A kellemes illatok is hozzájárultak a jókedvű munkavégzéshez. A tartósítószer-mentes, egészséges lekvárt hosszas kóstolás után üvegbe zártuk, melyet a farsangi fánkra kenünk. A szilvamagvakat őszi kép készítésekor fel fogjuk használni.
Köszönöm a nagyszülőknek a kiváló lehetőséget, a tanulóknak az aktív részvételt.
A képeket ide kattintva tekinthetik meg!
Simon Anna