^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Európai Diáksport Napja

2023. szeptember 29-én került megrendezésre a magyar kezdeményezésből Európa kiemelt sporteseményévé vált program, az Európai Diáksport Napja. Ehhez a programhoz iskolánk idén is csatlakozott. Ráadásul ennek a sportnapnak a megszervezése az Aktív Iskola projectünk egyik kiemelt rendezvénye is.

Az Európai Diáksport Napja kiemelt célkitűzése, hogy ezen a napon a diákok legalább két órát mozogjanak, és fussanak 2023 métert!

Iskolánk a korábbi évekhez hasonlóan a futást a városi liget körbefutásával szervezte meg. A gyerekek a polgárőrség, és felnőtt tanárok segítségével lezárt útvonalon: a Sport utca-Kereki-Szénáskert- Kunhalom-Liget utca útvonalon futottak.

Ezen kívül az 1-2. és 3-4. osztályosok egy élményközpontú sportfesztiválon vehettek részt a sportcsarnokban. Itt különböző játékos elemeket tartalmazó mozgásos feladatokat teljesíthettek a gyerekek. Volt: léghoki a földön, bordásfalon mászás, célba dobás kapura, Nimbolo, lufitánc, kölyökatlétika, kispályás foci, karikadobó feladat, memóriaszökdelés, floorball és zsinórlabda játékok.

A felsős tanulók számára -külön fiú és lánycsapatok részvételével- osztályfoci „bajnokságot” szerveztünk, amelynek a helyszíne a városi sportpálya volt. Ezen a grassroots szellemiségben zajló programon az osztályok –eredményszámítás nélkül- barátságos mérkőzéseket játszottak egymással.

Emellett lehetőség volt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára egy kerékpártúrán részt venni.

Az 5-6. osztályos tanulók 33 fővel indultak el a biciklitúrára.  A Petőfi emlékműnél tartottak egy pihenőt, majd a városi ligetnél ért véget a túra. A pihenőidőben, megnézték az emlékművet és a Kettős-Körös mezőberényi hídját. A bicikli túra végállomása a Liget volt, ahol a kísérő tanárok összeállítottak egy játékos kincskereső feladatot a tanulóknak. A tanulók, a kincset egy találós kérdés megfejtése segítségével találták meg. A helyes megfejtés után a tanulók megkeresték a csapatszámukat és ennek megfelelően teljesítettek különféle gimnasztikai gyakorlatokat. A gyakorlat végrehajtása után a tanulók, a nyilak segítségével találták meg a „kincseket”.

A 7-8. osztályos tanulók közül 25 fő választotta a kerékpározást. Az úticéljuk a Kettős – Körös gátja mellett elhaladva Köröstarcsa volt. Majd a két település között lévő kerékpárúton visszatekertek Mezőberénybe. E kaland nemcsak a biciklizésről szólt. Először is megbeszélték a helyes kerékpározás szabályait közúton, illetve egy kis történelmi utazáson is részt vehettek. A gyerekek megismerhették a Kereki (tanyasi) iskolát, illetve a Medvefejes – tó rövid történetét. A Körös partján beszéltünk az élővilágról; pókokról, vakondokról és a halakról.

Összességében elmondható, hogy kellemes nyárias melegben, egy nagyon változatos, izgalmas délelőtti programokon vehettek részt a tanulóink!

Köszönettel tartozom minden tanítónak, tanárnak, pedagógiai asszisztensnek, felnőtt és diák segítőknek, akik a sportprogramok sikeres lebonyolításában részt vettek!  

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!         

                                                                                                          Tóth Olivér

testnevelés munkaközösség vezető

. mai.mezobereny.hu