^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A 26. Békéscsabai Kolbászfesztiválon jártunk

Október közepével már beköszönt az ősz. Kissé fázósak a reggelek, hullanak a fáról a levelek. Picit szomorkásabb az időjárás. Viszont kezdődnek az őszi programok. Környékünk fontos, sokakat megmozgató fesztiválja a Csabai Kolbászfesztivál. Az idén mi - a 6. c osztály - sem maradtunk ki ebből a sokadalomból. Október 19-én reggel 8 órakor felpakolva elindultunk kolbászt gyúrni. Tele izgalommal, várakozással, kíváncsisággal keltünk útra Békéscsabára, a Rendezvénypajta Mokry nagysátrába, az óvodások és általános iskolások ingyenes ifjúsági kolbászgyúró versenyére. A helyünket gyorsan megtaláltuk, birtokba vettük. A pakolás után már csak rá kellett hangolódni a feladatra, s kezdtük is a munkát. Jókedvben, gyorsan haladtak a munkafolyamatok. A hús szeletelése, darálása és fűszerezése gyorsan, jól szervezetten kész lett. Utána jött a legizgalmasabb rész a gyúrás. A 6. c osztály nem csak a fűszereket, hanem szívét-lelkét is belegyúrta a kolbászba, majd kóstolással ellenőrizte munkája eredményét. (Megjegyzem kiváló minősítést kapott a termék.) Az utolsó fázis a töltés is befejeződött fél 12 körül. A végleges eredmény a sült kolbász minősége is hamarosan kiderült, hiszen ott sült a sütőben, illata előkészítette az étvágyat.

Összeségében igazán jó móka volt ez a mai délelőtt. Jó volt látni, hogy mennyire érdeklődők, együttműködőek voltak a gyerekek. Köszönjük a Szülőknek, hogy segítségükkel hozzájárultak ehhez az élményhez. A helyszíni barátságos és szakértői támogatást köszönjük Vrboszkiné Koncz Ildikónak, Szabóné Bartó Nórának, Szabó Árpádnak és Szabó Sándornak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Bereczkiné Éber Ildikó

osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu