^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Koszorúzás és megemlékezés

A Mezőberényi Általános Iskola Diákönkormányzatának képviselői minden évben megemlékeznek iskolánk egykori névadója, Orlai Petrics Soma festőművész születésének évfordulójáról.  Ezúttal is méltóképpen tisztelegtünk városunk szülötte előtt. Tánczos Liza (6.a) és Károlyi Bianka (6.c) tanulók rövid műsora után az  iskola vezetősége és az osztályok képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúját és virágait az iskola bejáratánál lévő mellszobor előtt.

Ezután vette kezdetét az iskolai ünnepség, ahol 1956. október 23. hősei előtt tisztelegtünk. Az ünnepi műsort a 8.a-c osztály tanulói  (Bagi Jana Melinda, Berczi Emília, Eszenyi Gergő, Halász Alexa, Jenei Hunor, Szabó Laura Sára, Tímár Levente, Torma Dániel és Varga Áron) prezentálták az iskola tanulói számára.

A megemlékezéssel méltó képpen állítottunk emléket ’56 hőseinek, a múlt eseményeinek.

„Csak akkor születtek nagy dolgok,

Ha bátrak voltak, akik mertek,

S ha százszor tudtak bátrak lenni,

Százszor bátrak és viharvertek.”

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!               

Kővári Ildikó

. mai.mezobereny.hu