^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Egy hajszálon múlott

IV.kcs. Kosárlabda Diákolimpia Megyei Döntő

7-8. osztályos fiú kosárcsapatunk hazai pályán játszhatta a megyei döntőt, miután a múlt héten csoportelsőként jutott tovább a békési körzeti elődöntőből.

Az eredetileg négy-csapatosra tervezett mini torna egyik ágán a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és a békéscsabai Lencsési  Általános Iskola csapatai vívták az elődöntőt, a másik ágon „erőnyerők” lettünk, ugyanis a Békéscsabai Petőfi Úti Általános Iskola csapata sajnos lemondta a részvételt.

Csapatunk tehát játék nélkül várhatta döntőbeli ellenfelét, amely végül a békéscsabai csapat lett, akik meggyőző fölénnyel múlták fölül a nagyon lelkesen játszó, fiatal békési csapatot.(78-38)

Azt a csapatot, aki egy hete hazai pályán 8 ponttal nyert ellenünk a körzetin. Az előjelek, tehát megint nem nekünk kedveztek.

Végzős kosarasainkat, azonban nem érdekelték az „előjelek” és már az első negyedben tudtára adták a „Lencsónak”, hogy itt bizony nem adják ingyen a megyei bajnoki címet és Benyovszki Misi vezetésével egy ponttal nyerték az első negyedet! (17-16)

A második negyed is hasonlóan szorosra sikerült, itt azonban már a kemény védekezés dominált, amiért Szabó Tomiéknak sem kellett a szomszédba menni, így döntetlennel fordulhattak a csapatok a második félidőre. (31-31)

A harmadik negyedet jobban kezdték a vendégek és 7 pontos előnyt szereztek, amelyet Jantyik Kitó megmozdulásaival 4-re olvasztottunk az utolsó játékrészre. (43-47)

A 4. negyedben Zsibrita Roli állt a lassan elfáradó csapatunk élére. Ekkor már többnyire egymás hibáiból éltek a csapatok, amiből mi egy picit többet követtünk el, így sajnos a végén a megyeszékhelyiek örülhettek a győzelemnek.

Csapatunk, azonban minden dícséretet megérdemel, hiszen óriási akarással és taktikai fegyelemmel, megyei döntőhöz méltóan játszottak és nagyon kevesen múlott a sikerük! Dicséret illeti továbbá alsós sportiskolásainkat is, akik szakértő közönség és hangos szurkolótábor voltak egyszerre!

Mezőberényi Általános Iskola – Lencsési Általános Iskola Békéscsaba, 57-62 (17-16, 14-15, 12-16, 1-15)

Csapatunk tagjai: Szász Péter (5.c), Szugyiczki Máté (5.d), Adamik György, Schmidt Áron (7.a), Csapó Gergő (7.d), Benyovszki Mihály, Gschwindt András, Jantyik Krisztián, Molnár Milán, Temesvári Gábor, Zsibrita Roland (8.a), Szabó Tamás, Szász Áron (8. c)

Edzők: ifj. Kis Sándor, Zsíros Gábor

. mai.mezobereny.hu