^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Városismereti vetélkedő

„Felelősek vagyunk múltunkért és jövőnkért: gyermekeinkért, városunkért. Népünk hagyományainak tisztelete, művelése közös feladatunk.”

Ennek jegyében rendezzük meg évek óta iskolánkban a Városismereti vetélkedőt. Így történt ez a csütörtöki délutánon is, amikor 12 csapat versenyzett egymással. A verseny iskolánkban két fordulós. Az első fordulóban egy előzetesen összeállított feladatsort kellett a tanulóknak megoldani. A második fordulóban 14 állomáshelyből álló gyakorlati feladatsor várt a tanulókra. Mindkét fordulóban kapcsolódtunk a város ünnepségsorozatához; Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóját, illetve Petőfi Sándor születésének 200.évfordulóját elevenítettük fel.

Az állomások között volt a múzeum, a Városháza, a Német evangélikus templom és még sorolhatnám Mezőberény nagyobb nevezetességeit, melyek meghatározói a városunk életének, s jelentős szerepet töltöttek be a múltban is.

A csapatok nagyon ügyesek voltak, mindenki igyekezett minden tudását és ismeretét beleadni.

 

Eredmények:

5. évfolyam

I. helyezett: Balogh Rubina Florentina, Eszenyi Réka Kata, Gál Balázs, Nagy Brigitta, Plavecz Levente Zoltán - 5. c osztály

II. helyezett: Kocsor Kornél, Markos Annamária, Seres Boglárka, Szigeti Vanda, Tóth Iván - 5. a osztály

III. helyezett: Balta Linda, Kolompár Szántiágó, Kovács Janka, Plavecz Lóránt, Rácz Patrik - 5. c osztály

 

6. évfolyam

I. helyezett: Búza Nóra, Hajdú Gréta Anasztázia, Kiss Zsanett, Tánczos Liza, Varga Zalán - 6. a osztály

II. helyezett: Bereczki Norina, Károlyi Bianka, Szabó Lőrinc Zalán, Török Nelli, Vrbovszki Anna- 6. c osztály

III. helyezett: Jónás Larissza, Kótai Lajos Krisztián, Nánási Valentin, Ramotai Réka, Reszelő Liliána - 6. d osztály

 

7. évfolyam

I. helyezett: Czinanó Tatjana, Fazekas-Bíró Kata, Hoffmann Adrienn, Kertész Ákos - 7. c osztály

II. helyezett: Csákó Kristóf, Csávás Zoltán, Faragó Martin, Horváth Tímea, Kovács Tünde Franciska - 7. b osztály

III. helyezett: Balta Roland, Bozsányi Manuel, Kis Roland, Tóth Máté - 7. c osztály

 

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          a rendező osztályok

. mai.mezobereny.hu