^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Városismereti vetélkedő

„Felelősek vagyunk múltunkért és jövőnkért: gyermekeinkért, városunkért. Népünk hagyományainak tisztelete, művelése közös feladatunk.”

Ennek jegyében rendezzük meg évek óta iskolánkban a Városismereti vetélkedőt. Így történt ez a csütörtöki délutánon is, amikor 12 csapat versenyzett egymással. A verseny iskolánkban két fordulós. Az első fordulóban egy előzetesen összeállított feladatsort kellett a tanulóknak megoldani. A második fordulóban 14 állomáshelyből álló gyakorlati feladatsor várt a tanulókra. Mindkét fordulóban kapcsolódtunk a város ünnepségsorozatához; Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóját, illetve Petőfi Sándor születésének 200.évfordulóját elevenítettük fel.

Az állomások között volt a múzeum, a Városháza, a Német evangélikus templom és még sorolhatnám Mezőberény nagyobb nevezetességeit, melyek meghatározói a városunk életének, s jelentős szerepet töltöttek be a múltban is.

A csapatok nagyon ügyesek voltak, mindenki igyekezett minden tudását és ismeretét beleadni.

 

Eredmények:

5. évfolyam

I. helyezett: Balogh Rubina Florentina, Eszenyi Réka Kata, Gál Balázs, Nagy Brigitta, Plavecz Levente Zoltán - 5. c osztály

II. helyezett: Kocsor Kornél, Markos Annamária, Seres Boglárka, Szigeti Vanda, Tóth Iván - 5. a osztály

III. helyezett: Balta Linda, Kolompár Szántiágó, Kovács Janka, Plavecz Lóránt, Rácz Patrik - 5. c osztály

 

6. évfolyam

I. helyezett: Búza Nóra, Hajdú Gréta Anasztázia, Kiss Zsanett, Tánczos Liza, Varga Zalán - 6. a osztály

II. helyezett: Bereczki Norina, Károlyi Bianka, Szabó Lőrinc Zalán, Török Nelli, Vrbovszki Anna- 6. c osztály

III. helyezett: Jónás Larissza, Kótai Lajos Krisztián, Nánási Valentin, Ramotai Réka, Reszelő Liliána - 6. d osztály

 

7. évfolyam

I. helyezett: Czinanó Tatjana, Fazekas-Bíró Kata, Hoffmann Adrienn, Kertész Ákos - 7. c osztály

II. helyezett: Csákó Kristóf, Csávás Zoltán, Faragó Martin, Horváth Tímea, Kovács Tünde Franciska - 7. b osztály

III. helyezett: Balta Roland, Bozsányi Manuel, Kis Roland, Tóth Máté - 7. c osztály

 

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          a rendező osztályok

. mai.mezobereny.hu