^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Városismereti vetélkedő

„Felelősek vagyunk múltunkért és jövőnkért: gyermekeinkért, városunkért. Népünk hagyományainak tisztelete, művelése közös feladatunk.”

Ennek jegyében rendezzük meg évek óta iskolánkban a Városismereti vetélkedőt. Így történt ez a csütörtöki délutánon is, amikor 12 csapat versenyzett egymással. A verseny iskolánkban két fordulós. Az első fordulóban egy előzetesen összeállított feladatsort kellett a tanulóknak megoldani. A második fordulóban 14 állomáshelyből álló gyakorlati feladatsor várt a tanulókra. Mindkét fordulóban kapcsolódtunk a város ünnepségsorozatához; Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulóját, illetve Petőfi Sándor születésének 200.évfordulóját elevenítettük fel.

Az állomások között volt a múzeum, a Városháza, a Német evangélikus templom és még sorolhatnám Mezőberény nagyobb nevezetességeit, melyek meghatározói a városunk életének, s jelentős szerepet töltöttek be a múltban is.

A csapatok nagyon ügyesek voltak, mindenki igyekezett minden tudását és ismeretét beleadni.

 

Eredmények:

5. évfolyam

I. helyezett: Balogh Rubina Florentina, Eszenyi Réka Kata, Gál Balázs, Nagy Brigitta, Plavecz Levente Zoltán - 5. c osztály

II. helyezett: Kocsor Kornél, Markos Annamária, Seres Boglárka, Szigeti Vanda, Tóth Iván - 5. a osztály

III. helyezett: Balta Linda, Kolompár Szántiágó, Kovács Janka, Plavecz Lóránt, Rácz Patrik - 5. c osztály

 

6. évfolyam

I. helyezett: Búza Nóra, Hajdú Gréta Anasztázia, Kiss Zsanett, Tánczos Liza, Varga Zalán - 6. a osztály

II. helyezett: Bereczki Norina, Károlyi Bianka, Szabó Lőrinc Zalán, Török Nelli, Vrbovszki Anna- 6. c osztály

III. helyezett: Jónás Larissza, Kótai Lajos Krisztián, Nánási Valentin, Ramotai Réka, Reszelő Liliána - 6. d osztály

 

7. évfolyam

I. helyezett: Czinanó Tatjana, Fazekas-Bíró Kata, Hoffmann Adrienn, Kertész Ákos - 7. c osztály

II. helyezett: Csákó Kristóf, Csávás Zoltán, Faragó Martin, Horváth Tímea, Kovács Tünde Franciska - 7. b osztály

III. helyezett: Balta Roland, Bozsányi Manuel, Kis Roland, Tóth Máté - 7. c osztály

 

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          a rendező osztályok

. mai.mezobereny.hu