^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Origami Világnapja 2023

Az Origami Világnapok célja nagyon egyszerű: az origamit népszerűsíteni, örömet szerezni vele az embereknek a környezetünkben. Ezt sokféleképpen megtehetjük: egy szép origami modellt ajándékozunk valakinek, megtanítjuk egy egyszerű modell hajtogatását valakinek/valakiknek, a környezetünket díszítjük valamilyen hajtogatott modellel.

Október 24-én a bélmegyeri gyerekek technika és tervezés órán villát, kést, kanalat és tányért hajtogattak. Az ebéd elfogyasztásánál minden nap kézbe veszik az evőeszközöket. A helyes étkezési szokások kialakítása mellett a tanulóknak ismerniük kell a terítés szabályait is. Ez adta az ötletet az eszcájgok hajtogatásához és a terítéshez. E foglalatosság kedves időtöltésnek bizonyult. Az elkészült munkadarabok a tanulók ügyességét bizonyítják.

Az origamizás fejleszti a gyerekek koncentrációs képességét, térbeli- és problémamegoldó gondolkodását, vizuális és észlelési készségét, finomítja a kézügyességet, a kéz- és a szemmozgás koordinációját. A  figyelemhiányos zavarral küzdő gyerekek tüneteinek enyhítésében is nagy szerepe van.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                                            Simon Anna

. mai.mezobereny.hu