^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Mezőberény 300”

KULTURÁLIS NAPOK

Iskolánkban évek óta hagyomány, hogy a Kulturális Napok keretén belül több eseményt szervezünk. Ezúttal is meghirdettük a plakátversenyt, amelyben mi is Mezőberény Város újratelepítésének 300. évfordulójához kapcsolódva választottunk témát a felső tagozatos tanulók számára.

A feladat az volt, hogy kutakodjatok kicsit városunk híres szülötteiről, munkásságukról, családjukról, és azokról az érdekességekről, amelyek nem biztos, hogy mindenki számára ismertek, és készítsetek egy őket bemutató plakátot.

Eredmények:

 1. helyezett: Markos Annamária 5. a osztályos tanuló
 2. helyezett: Tánczos Liza 6. a osztályos tanuló
                        Kiss Zsanett 6. a és Varga Zalán 6. a osztályos tanulók

3. helyezett:  Seres Boglárka 5. a és Szigeti Vanda 5. a osztályos tanulók

Különdíjas a 8. e osztály plakátja lett.

Az alsó tagozatos diákok körében rajzpályázatot hirdettünk, az 1-2. évfolyamos tanulók verset illusztráltak, a 3-4. évfolyamosok pedig képregényt készítettek.

Eredmények:

1-2. évfolyam

1. hely Tokaji Zsóka Hanna 2.c

2.hely Balázs Dorina 2.c

3.hely Fördős Levente György 1.c1

Különdíj: Epstein Ferenc 1.c1

3-4. évfolyam

1.hely Fábián Lili 3.a

2. hely Poroszlai Anna Veronika 3.a

3.hely Maléth Mátyás Dániel 4.a-c

Különdíj: Tánczos Panna Edit 4.c

Nagyon érdekes és színvonalas pályamunkák készültek. Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek és díjazottnak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

. mai.mezobereny.hu