^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Állatvédelmi Témahét (2023. okt. 02-15.)  a Mezőberényi Általános Iskolában

Az ország egyik legnagyobb állatvédelmi szemléletformáló programja osztatlan sikert aratott októberben. Több mint 250 ezer gyermek vett részt az Állatvédelmi Témahéten. A szervezők kiemelten fontosnak tartják a gyermekek állatvédelmi szemléletformálását, hiszen ők a jövő állattartói.

Már második alkalommal csatlakozott a programhoz a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 4. a-c osztálya. Mivel az előző tanévben is osztatlan sikert aratott a témahét a gyerekek körében, az idén sem volt kérdés, hogy csatlakozzanak.

Tanítási órákba ágyazva foglalkoztak a tanulók állatvédelmi kérdésekkel, problémakörökkel. Részesei voltak egy titkos projektnek, amely a fiatalok körében oly kedvelt Tik-Tok-on hódított.

Első nap megvitattuk, hogy miért fontos és hasznos egy rovarszálló az udvarunkon. Ki is helyeztünk egyet a Luther téri épület Zöld-zugában. Azóta többször meglestük, hogy költözött-e már bele „valaki”.

A közelgő tél kapcsán beszélgettek a tanulók a madárvédelem problémáiról, és tejes dobozból ötletes madáretetőt készítettek.  Technika órán gyurmából gyúrtak állatkákat, míg vizuális kultúra órán színes állatrajzok készültek.

Élőállatok is ellátogattak az osztálytermükbe. Első vendégük egy terápiás kutyus volt a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól. Frida kutya rögtön belopta magát a gyerekek szívébe. Az ő segítségével összegyűjtötték, hogy milyen munkakutyákat ismernek. Megtanulták a 9 magyar kutyafajta nevét.

Következő nap egy mentett babasüni látogatott el az osztályterembe. A kis tüskés hátú segítségével betekintést nyertek a tanulók a sünök életébe, hogy ezek az állatkák hogyan készülnek fel téli álmukra, és hogy mit tehetnek, ha ősszel kis sünit találnak.

Külsős programként az osztály ellátogatott egy állatorvosi rendelőbe, ahol a doktor néni egy élő kutyán prezentálta a rutinvizsgálatokat. Beszélgetett a gyerekekkel az ivartalanítás fontosságáról, a prevenciókról, pl. a szívférgesség kapcsán.

Ezek mellett online tanórákon is részt vettek a gyerekek, amelyek az Állatvédelmi Témahét honlapján elérhetőek.

Ezen két hét alatt közös tápgyűjtésbe kezdett az osztály és a tanító nénik, majd a sok finom falatot a Nándy Állatotthon négylábú kis lakói kapták meg. Ezt az ott dolgozók nagy örömmel és hálával fogadták.

A színes programok az idén is elvarázsolták a gyerekeket, és izgatottan várják és remélik, hogy felsősként is lesz majd lehetőségük ezzel a témával foglalkozni.  Már köztudott, hogy a következő tanévben is készülhetünk az Állatvédelmi Témahétre, így iskolánk törekedni fog arra, hogy egyre több osztályhoz eljusson ennek a nagyszerű kezdeményezésnek a híre.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Plaveczné Sonkoly Anita

                                                                                                                   osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu