^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Állatvédelmi Témahét (2023. okt. 02-15.)  a Mezőberényi Általános Iskolában

Az ország egyik legnagyobb állatvédelmi szemléletformáló programja osztatlan sikert aratott októberben. Több mint 250 ezer gyermek vett részt az Állatvédelmi Témahéten. A szervezők kiemelten fontosnak tartják a gyermekek állatvédelmi szemléletformálását, hiszen ők a jövő állattartói.

Már második alkalommal csatlakozott a programhoz a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 4. a-c osztálya. Mivel az előző tanévben is osztatlan sikert aratott a témahét a gyerekek körében, az idén sem volt kérdés, hogy csatlakozzanak.

Tanítási órákba ágyazva foglalkoztak a tanulók állatvédelmi kérdésekkel, problémakörökkel. Részesei voltak egy titkos projektnek, amely a fiatalok körében oly kedvelt Tik-Tok-on hódított.

Első nap megvitattuk, hogy miért fontos és hasznos egy rovarszálló az udvarunkon. Ki is helyeztünk egyet a Luther téri épület Zöld-zugában. Azóta többször meglestük, hogy költözött-e már bele „valaki”.

A közelgő tél kapcsán beszélgettek a tanulók a madárvédelem problémáiról, és tejes dobozból ötletes madáretetőt készítettek.  Technika órán gyurmából gyúrtak állatkákat, míg vizuális kultúra órán színes állatrajzok készültek.

Élőállatok is ellátogattak az osztálytermükbe. Első vendégük egy terápiás kutyus volt a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól. Frida kutya rögtön belopta magát a gyerekek szívébe. Az ő segítségével összegyűjtötték, hogy milyen munkakutyákat ismernek. Megtanulták a 9 magyar kutyafajta nevét.

Következő nap egy mentett babasüni látogatott el az osztályterembe. A kis tüskés hátú segítségével betekintést nyertek a tanulók a sünök életébe, hogy ezek az állatkák hogyan készülnek fel téli álmukra, és hogy mit tehetnek, ha ősszel kis sünit találnak.

Külsős programként az osztály ellátogatott egy állatorvosi rendelőbe, ahol a doktor néni egy élő kutyán prezentálta a rutinvizsgálatokat. Beszélgetett a gyerekekkel az ivartalanítás fontosságáról, a prevenciókról, pl. a szívférgesség kapcsán.

Ezek mellett online tanórákon is részt vettek a gyerekek, amelyek az Állatvédelmi Témahét honlapján elérhetőek.

Ezen két hét alatt közös tápgyűjtésbe kezdett az osztály és a tanító nénik, majd a sok finom falatot a Nándy Állatotthon négylábú kis lakói kapták meg. Ezt az ott dolgozók nagy örömmel és hálával fogadták.

A színes programok az idén is elvarázsolták a gyerekeket, és izgatottan várják és remélik, hogy felsősként is lesz majd lehetőségük ezzel a témával foglalkozni.  Már köztudott, hogy a következő tanévben is készülhetünk az Állatvédelmi Témahétre, így iskolánk törekedni fog arra, hogy egyre több osztályhoz eljusson ennek a nagyszerű kezdeményezésnek a híre.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Plaveczné Sonkoly Anita

                                                                                                                   osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu