^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra az 5.a osztályban

„Nem kell se fekete, se rózsaszín szemüveg!”

Az 5.a osztály 2023. október 24-én OPTIMIZMUS órán vett részt, mely a Boldogságóra program október havi témája. A szó hallatán a gyerekek megfogalmazták, hogy számukra mit jelent az optimizmus. Hamar rájöttek, hogy az optimizmus a pesszimizmus ellentéte. Így könnyebben sikerült nekik a hétköznapi életükből optimista példákat mondani: „Jól sikerül a matematika dolgozatom.”, „Képes vagyok a kötélen felmászni.”, „Olyan munkám lesz, amit szeretni fogok.”, „Ma szép napom lesz.”. A példák összegyűjtése után megbeszéltük, hogy az optimizmus egy olyan életszemlélet, amiből a világot szépnek, az embereket jónak látjuk. Ha optimisták vagyunk, akkor a dolgokat, eseményeket pozitívan közelítjük meg, így boldogabbnak érezzük magunkat. A szituációs játékokat nagyon élvezték, amikor pesszimista majd optimista gyermek érkezett reggel az osztályba, írt matek dolgozatot vagy találkozott egy barátjával. Így a saját bőrükön érezték, hogy melyik szerepben érezték jól magukat, milyen következményei lettek/lehetnek az optimista illetve pesszimista életszemléletüknek. A „Világomban minden rendben van” dal meghallgatása közben nagy lelkesedéssel készítették el a saját optimizmus szemüvegüket, amit bármikor használhatnak, ha pesszimista gondolataik vannak – hiszen minden rosszban van valami jó! A szemüvegek bemutatása után összegzésként megállapítottuk, hogy „Nem kell se fekete, se rózsaszín szemüveg!”… jó hangulatú, tartalmas órát töltöttünk el egymással.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Vrbovszki Beáta

                                                                                                             osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu