^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra az 5.a osztályban

„Nem kell se fekete, se rózsaszín szemüveg!”

Az 5.a osztály 2023. október 24-én OPTIMIZMUS órán vett részt, mely a Boldogságóra program október havi témája. A szó hallatán a gyerekek megfogalmazták, hogy számukra mit jelent az optimizmus. Hamar rájöttek, hogy az optimizmus a pesszimizmus ellentéte. Így könnyebben sikerült nekik a hétköznapi életükből optimista példákat mondani: „Jól sikerül a matematika dolgozatom.”, „Képes vagyok a kötélen felmászni.”, „Olyan munkám lesz, amit szeretni fogok.”, „Ma szép napom lesz.”. A példák összegyűjtése után megbeszéltük, hogy az optimizmus egy olyan életszemlélet, amiből a világot szépnek, az embereket jónak látjuk. Ha optimisták vagyunk, akkor a dolgokat, eseményeket pozitívan közelítjük meg, így boldogabbnak érezzük magunkat. A szituációs játékokat nagyon élvezték, amikor pesszimista majd optimista gyermek érkezett reggel az osztályba, írt matek dolgozatot vagy találkozott egy barátjával. Így a saját bőrükön érezték, hogy melyik szerepben érezték jól magukat, milyen következményei lettek/lehetnek az optimista illetve pesszimista életszemléletüknek. A „Világomban minden rendben van” dal meghallgatása közben nagy lelkesedéssel készítették el a saját optimizmus szemüvegüket, amit bármikor használhatnak, ha pesszimista gondolataik vannak – hiszen minden rosszban van valami jó! A szemüvegek bemutatása után összegzésként megállapítottuk, hogy „Nem kell se fekete, se rózsaszín szemüveg!”… jó hangulatú, tartalmas órát töltöttünk el egymással.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Vrbovszki Beáta

                                                                                                             osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu