^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Őszi betakarítás

Az 1-4.b osztály tanulói ősszel érett termések betakarításában vettek részt.

Falusi séta során a gesztenyefák terméseit gyűjtötték kosárba.

Októberben a szüret után a legfontosabb munka a kukoricatörés. A gazdák még az esős időszak beköszönte előtt biztos helyen akarták tudni a termést. Régen kézzel törték a kukoricát. Manapság csak elvétve találkozunk ezzel. A bélmegyeri alsósok gyalogtúrával egybekötve ellátogattak egy kukoricaföldre. A helyszínen a gyerekek egyenként beálltak a kukoricatábla egy-egy sorába, és nekiláttak a kukoricatörésnek. Miután a növényekről elfogytak a kukoricacsövek, következett a fosztás. A kukoricacsövekről kellett a csuhét eltávolítani. A tanulók egyike sem csinálta korábban ezt a tevékenységet, ezért érdeklődve, vidáman és serényen dolgoztak.

Végezetül a sütőtök betakarítására került sor. Az összegyűjtött tökök egy részét a gyerekek megtisztították, feldarabolták, és a megsütött tököt jóízűen elfogyasztották.

A termések magjaiból kézműves foglalkozáson faliképet készítünk. A kukorica fosztalékot hajdanán sok mindenre felhasználták. Mi csuhébabát, -nyuszit, -angyalkát készítünk, és edényalátétet fonunk.

Köszönöm a tanulóknak az együtt, kellemesen eltöltött időt és a lelkesedést.

  A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                        Simon Anna

. mai.mezobereny.hu