^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Őszi betakarítás

Az 1-4.b osztály tanulói ősszel érett termések betakarításában vettek részt.

Falusi séta során a gesztenyefák terméseit gyűjtötték kosárba.

Októberben a szüret után a legfontosabb munka a kukoricatörés. A gazdák még az esős időszak beköszönte előtt biztos helyen akarták tudni a termést. Régen kézzel törték a kukoricát. Manapság csak elvétve találkozunk ezzel. A bélmegyeri alsósok gyalogtúrával egybekötve ellátogattak egy kukoricaföldre. A helyszínen a gyerekek egyenként beálltak a kukoricatábla egy-egy sorába, és nekiláttak a kukoricatörésnek. Miután a növényekről elfogytak a kukoricacsövek, következett a fosztás. A kukoricacsövekről kellett a csuhét eltávolítani. A tanulók egyike sem csinálta korábban ezt a tevékenységet, ezért érdeklődve, vidáman és serényen dolgoztak.

Végezetül a sütőtök betakarítására került sor. Az összegyűjtött tökök egy részét a gyerekek megtisztították, feldarabolták, és a megsütött tököt jóízűen elfogyasztották.

A termések magjaiból kézműves foglalkozáson faliképet készítünk. A kukorica fosztalékot hajdanán sok mindenre felhasználták. Mi csuhébabát, -nyuszit, -angyalkát készítünk, és edényalátétet fonunk.

Köszönöm a tanulóknak az együtt, kellemesen eltöltött időt és a lelkesedést.

  A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                        Simon Anna

. mai.mezobereny.hu