^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Csodaláda

A bélmegyeri alsó tagozatos tanulók november 11-én a Fővárosi Nagycirkuszban jártak, ahol a Csodaláda című előadást tekintették meg.

A 11 órakor kezdődő műsor a közelgő ünnepre hangolta a közönséget. A karácsony a csoda és a szeretet ünnepe. A Csodaládában életre kelt a karácsony és a cirkusz csodája. Az előadásban megjelent a cirkuszművészet, a zene, az ének és a színházművészet. Az előadás során a harlekin festésű ládákból bújtak elő a cirkuszi csodák. Láttunk labdapattogtató zsonglőrködőt, jojózó fiút és bohóctréfát. Izgultunk a rúdmászókért, a magasdrót-szám artistáiért, a félelmetes karikagyakorlatot bemutató tornászokért. Ámultunk a légiesen kecses kötéltáncos mutatványán. Csodáltuk a 6 kutya „tornaóráját”. Állatidomárjuk irányításával szlalomoztak, akadályt futottak, hemperegtek, ugráltak, szökdeltek, táncoltak. Minden jelenlévőt elbűvölt a cirkusz varázslatos világa.

A 16 órai vonatindulásig még volt időnk körbejárni a Hősök terét, majd az Andrássy úton gyalogolva pillantást vetettünk a Terror Házára.

Ez a nap felejthetetlen marad mindnyájunk számára.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu