^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Csodaláda

A bélmegyeri alsó tagozatos tanulók november 11-én a Fővárosi Nagycirkuszban jártak, ahol a Csodaláda című előadást tekintették meg.

A 11 órakor kezdődő műsor a közelgő ünnepre hangolta a közönséget. A karácsony a csoda és a szeretet ünnepe. A Csodaládában életre kelt a karácsony és a cirkusz csodája. Az előadásban megjelent a cirkuszművészet, a zene, az ének és a színházművészet. Az előadás során a harlekin festésű ládákból bújtak elő a cirkuszi csodák. Láttunk labdapattogtató zsonglőrködőt, jojózó fiút és bohóctréfát. Izgultunk a rúdmászókért, a magasdrót-szám artistáiért, a félelmetes karikagyakorlatot bemutató tornászokért. Ámultunk a légiesen kecses kötéltáncos mutatványán. Csodáltuk a 6 kutya „tornaóráját”. Állatidomárjuk irányításával szlalomoztak, akadályt futottak, hemperegtek, ugráltak, szökdeltek, táncoltak. Minden jelenlévőt elbűvölt a cirkusz varázslatos világa.

A 16 órai vonatindulásig még volt időnk körbejárni a Hősök terét, majd az Andrássy úton gyalogolva pillantást vetettünk a Terror Házára.

Ez a nap felejthetetlen marad mindnyájunk számára.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu