^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Gyermekgála

  2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
  Bővebben...
 • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

  Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
  Bővebben...
 • 3 Színházi élmény

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
  Bővebben...
 • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

  Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A robotika nagy siker a felső tagozaton

A robotika szakkör felső tagozatos résztvevői mindig nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel vesznek részt a foglalkozásokon. Mivel a hétköznapokban mind közvetlen környezetünkben, akár otthonunkban és a munkahelyeken is megkerülhetetlenül teret hódítanak a robotok, ezért lényeges, hogy a tanulók felkészüljenek ezen eszközök alkalmazására, és megismerjék működésüket és felhasználási módjaikat. Az nem kérdés, hogy találkozni fognak robotokkal a jövőben, a cél hogy magabiztos felhasználók legyenek.

A szakkör keretében a tanulók a digitális kultúra tantárgy robotika témaköreiben található eszközöket mélyebben megismerik, és emellett a LEGO® Education SPIKE™ és LEGO® MINDSTORMS® EV3 készletekkel lemodelleznek akár ipari automatizálással kapcsolatos robotokat is.

A tervezés, építés és programozás megismerése közben teljesen belefeledkeznek a foglalkozásokba. Az építés során egyedi ötleteiket és elképzeléseiket is meg tudják valósítani, illetve ezeket le is tesztelhetik az eszközökön. A gyerekek elszántak, és inkább egy kicsit több időt szánnak rá, de meg akarják oldani a kijelölt feladatokat.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                              Fábián György

. mai.mezobereny.hu