^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Teleki-történelemverseny

  Iskolánk két tanulója, Antóni Amira Debóra és Machó Hanna Réka 8. a-c osztályos tanulók részt vettek a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium által meghirdetett XXII. Teleki-Történelemversenyen. A kori újkori magyar történelem témakörében kellett kutató munkát végezni, és többek között korabeli címert, valamint reneszánszkori szakácskönyvet készíteni.
  Bővebben...
 • 2 Iskolanyitogató a farsang jegyében

  A 2024-2025-ös tanévre tervezett beiskolázási programjaink sorát nyílt tanítási órák látogatásával egybekötött farsangi játszóházzal folytattuk. A szülőknek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy betekintést nyerjenek a 4. évfolyamon folyó tanulmányi munkákba. Közben a leendő elsős tanító néniket is jobban megismerhették.
  Bővebben...
 • 3 OKOSTANTEREM

  Iskolánk tanulói és tanárai ma, 2024. január 8-án birtokba vehették és használhatják a Tudástermet, amely a 30-as teremben került kialakításra. Az EFOP-4.1.11-21-2021-00001 kódszámú, „Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése” elnevezésű projekt sikeresen lezárult, elkészült az „okosterem”.
  Bővebben...
 • 4 Pilotprüfung Orosházán

  A mai délelőttön hat 8.a-c osztályos diákkal Orosházán jártunk a Táncsics Mihály Gimnáziumban, ahol megtekinthettük három 7. évfolyamos tanuló próbanyelvvizsgáját „Pilotprüfung”-ját. Ez azért nagyon fontos a nyelvvizsga előtt álló tanulóknak, hogy lássák, hogyan is fog zajlani a DSD I nyelvvizsga szóbeli része.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szépíró verseny

Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.

Az idén ismét csatlakoztunk a megyei felhíváshoz, így a kapott másolandó szöveget egységesen írta meg minden adott kategóriában részt vevő tanulónk. A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen ügyelniük kellett a szépíráson túl a bekezdésekre, a párbeszédekre, az idéző jelekre és persze a hosszabb terjedelemre is. Megannyi figyelemre és kitartásra is szükség volt.

A kitartó munkáért minden résztvevő elismerést érdemel!

Díjazott tanulók:

I. kategória (2. évfolyam):

I. hely: Kótai Hanna 2.d

II. hely: Hajdu Zora 2.c

III. hely: Nagy Barbara Alexandra 2.c

Különdíj: Mészáros Dzsenifer 2.d

II. kategória (3-4. évfolyam):

I. hely: Lakatos Dzsesszika 3.a-c

II. hely: Lakatos Rubina 3.a-c

III. hely: Berecz Mirella 4.d

Különdíj: Mészáros Alexa 4.c

III. kategória (5-6. évfolyam):

I. hely: Hermeczi Roland 5.c

II. hely: Ramotai Réka 6.d

III. hely: Kolompár Mihály 5.d

Különdíj: Nánási Valentin Dávid 6.d

IV. kategória (7-8. évfolyam):

I. hely: Kolompár Evelin 8.d

II. hely: Kis Barbara 7.c

III. hely: Csarnai Mária Viktória 7.b

Különdíj: Kovács Tünde Franciska 7.b

 

A helyezést elért tanulóink képviselik majd iskolánkat a megyei döntőn.

Minden díjazottnak és felkészítőiknek szívből gratulálunk!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 

         Kovács Annamária

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu