^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Tapsolj nekünk!

2017. április 8-án „Tapsolj nekünk!” kulturális gyermekgálára hívtuk a kedves szülőket, ahol a  2. és 4. évfolyam tanulói mutatták be a hónapok óta tanult produkcióikat. 

A délutánt Földesi Viktória 4.d osztályos tanuló furulyajátéka nyitotta meg.

Öreg István főigazgató úr köszöntő szavaival jó szórakozást kívánt a nézőtéren helyet foglaló közönségünknek.

Kara Lina és Török Maja 3.c osztályos tanulók konferálták fel a műsorszámokat.

A 2. d osztály igazi tavaszt varázsolt a színpadra a Tavaszdal táncos előadásukkal.

Mi leszel, ha nagy leszel? - kérdezik a felnőttek a kisgyerekektől. A 2.e osztály tanulói versekkel, zenés műsorukkal próbáltak választ adni a kérdésre.

Kovács Dóra 3.a osztályos  tanuló Andók Veronika: Tavasz, Gál Zsanett 3. c osztályos tanuló Juhász Magda: Hová lett az ellenőrzőm?  című verssekkel, Bacsa Petra 3.c osztályos tanuló a Tavaszi szél vizet áraszt című népdal eléneklésével színesítették a gálát.

A 4.d osztály a mindennapi munkájukat, iskolai életüket  elevenítették meg a „De nehéz az iskolatáska” című humoros előadásukkal.

A 2. c osztályos lányok és fiúk nagyon szeretnek sportolni, mozogni. Az Alvaro Soler : Sofia című zenéjére készült táncukkal be is bizonyították ezt a lelkesen tapsoló közönségnek.

„Ha felnövök, legyek talán pizza futár, autóversenyző, vagy stylist?” - teszik fel a kérdést a 4. f osztályosok a „Ha én nagy leszek”című vidám műsorukkal, melynek végén kiderül, hogy mindezekkel a kérdésekkel egyidőben boldogok szeretnének lenni. 

A 2.a német nemzetiségi osztály tanulói  a Sternpolka, német sokpáros tánckoreográfiájával gazdagította a délutánunkat.

A 4.a osztályosok több oldalukról is bemutatkoztak. Énekeltek, rappeltek, melynek különlegessége az volt, hogy a szövegét ők maguk írták az iskolai életükről és remekül táncoltak a Willy William: Ego zenéjére.

Az alsó tagozatos énekkar, melyet 2., 3. és 4. évfolyamos gyerekek alkotnak, a Suli dal előadásával szórakoztatták a közönséget.

A 4. e osztályosok a próbák alatt igazi közösséggé kovácsolódtak.  „Latin aerobic” táncukkal, ötletes koreográfiával tették emlékezetessé a délutánt.

A 4. c-be sportolni, mozogni szerető gyerekek járnak. „Táncvarázs” című műsorszámukkal valóban elvarázsolták a közönséget. Az UV lámpa fényében táncoló fiúkat és az akrobatikus elemeket is bemutató lányok táncát vastapssal jutalmazták a nézők.

A „ Tapsolj nekünk” gyermek gálával egy időben zajlott a XVIII. Molnár Miklós Kosárlabda Emléktorna és Matematika Verseny. Fellépőink között, voltak olyan ügyes alsós tanulók, akik ott is sikeresen szerepeltek. A 4. c osztályos fiúk gyermek fiú korcsoportban 3. helyezést értek el csapatukkal.

A torna eredményhirdetése egy időbe esett az Ő fellépésükkel, ezért a gála végén edzőjük Zsíros Gábor tanár bácsi adta át számukra a bronzérmet. Gratulálunk Nekik!

Köszönöm a fellépő osztályoknak, nevelőiknek és többi tanító néninek, bácsinak, akik a szervezésben való részvételükkel lehetővé tették ezt a szép délutánt. 

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

Slyuchné Prókai Erika

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu