^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A Magyar Parasport Napja  fejlesztő foglalkozás keretében

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége az idén 7. alkalommal, február 22-én szervezte meg a Magyar Parasport Napját, mely a Lélekmozgató elnevezést kapta.

Kiemelkedően fontosnak tartjuk a mindennapokban az egyéni bánásmódot, a személyre szabott nevelési eljárások alkalmazását és a differenciálást. Érzékenyítő fejlesztő foglalkozások keretében minden tanulócsoportban ezen a napon arról beszélgettünk, ismernek-e olyan személyt tanulóink, aki valamilyen fogyatékossággal – érzékszervi, mozgás… – küzd. Ismeretterjesztő szöveget olvastak a magyar parasport nap keletkezéséről, Magyarország első paralimpiai bajnokáról.

Utána jártunk, milyen lehetőségeik vannak a munkavállalásban, milyen területeken tudnak dolgozni, illetve hogyan válhat mindennapjaik részévé a sport.

A tanulók rövid ismertetőt olvashattak a csörgőlabda sport keletkezéséről, annak szabályairól. Élvezettel próbálták ki ők maguk is – természetesen a helyi lehetőségekhez igazodva – ezt a különleges sportot.

A testnevelés óra keretein belül a tanulók kipróbálhatták milyen nehézségekkel küzdenek meg a mozgássérült személyek egy-egy labdajáték során. Nagy lelkesedéssel játszották az ülőröplabdát. Továbbá a diákjaink megtapasztalhatták azt is, hogy milyen akadályokat kell leküzdenie egy látássérült személynek. A gyerekek megdöbbenve számoltak be arról, hogy milyen nagy koncentrációra volt szükség a „bójagyűjtő” és a „vakfogó” játékok során.  

Szóba került az is, hogy hogyan lehet segíteni, vezetni egy vak személyt, számukra milyen alternatívák állnak rendelkezésre az ismeretszerzésre, továbbá gyakorolhatták a hallássérült emberek kommunikációját is.

A diákok kipróbálhattak olyan hétköznapi dolgot is, mint pl. vizuális kontroll nélkül vízzel megtölteni egy öntözőkannát, megöntözni egy virágot. A mozgásukban korlátozott személyek életvitelét megnehezítő akadályok leküzdésével is szembesültek. Valamint megtapasztalhatták azt is, hogyan lehet végtagok nélkül írni és rajzolni.

Beszélgettünk arról is, milyen érzést váltott ki belőlük a különleges feladat- és játékhelyzet.

A gyerekek megnyilvánulásai, őszinte érdeklődése bizonyította, hogy volt értelme a rendhagyó foglalkozásoknak.

Egy csodás, lélekemelő napunk volt.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Ignácz Ágnes Ilona, Kovács Annamária, Mátyásné Adamik Ildikó, Vinczéné Darócz Ildikó

. mai.mezobereny.hu