^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra – 1.c1 – február hónap / Megküzdési stratégiák

A februári boldogságóránk témája a megküzdés gyakorlása, a megküzdési stratégiák.

Az órát Bagdi Bella zenéjével, lazító gyakorlatokkal indítottuk. Majd megbeszéltük magának a megküzdés szónak a jelentését, és azt, hogy mi mindennel kell megküzdenünk életünk során ahhoz, hogy jól élhessük az életünket, jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mik azok a tudatos erőfeszítések, melyek segíthetnek legyőzni a kihívásokat, nehézségeket. Beszéltünk egy igen aktuális témáról is, a stresszhelyzet modernkori jelenségeiről; a gyakori telefonhasználat, a közösségi média, a tökéletes emberkép káros hatásairól.

Mottónknak Dr Maya Angelou idézetét választottuk, miszerint „ a legbölcsebb dolog, amit tehetek az, hogy a saját oldalamon állok.”

A jó élet eléréséhez az egyik legfontosabb tulajdonságként a szorgalmas, tevékeny életet jelöltük meg, melyet állat képében is megneveztek a gyerekek. Mivel a hangya és a méhecske kiemelkedő helyen végzett, elolvastam La Fontaine: A tücsök és a hangya c. meséjét, amiről csodás kis alkotások születtek. Majd a második órában szorgos méhecskék készültek papírkorongok, zseníliadrót felhasználásával.

Végül programunkat egy piknikkel zártuk. Mivel a hónap nevezetes napja a február 15-én ünnepelt Torkos csütörtök, így egy kis nassolás közepette lezárásként megbeszéltük a böjt és lakoma közötti különbséget.

A délelőttünk hasznosan és kellemesen telt. Köszönjük a lehetőséget, kíváncsian várjuk ismét a március témáját!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                            Siófoki Edit tanító néni

. mai.mezobereny.hu