^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Szépolvasó verseny az alsó tagozaton

2024. február 28-án rendezte a hagyományos, Szépolvasási versenyt iskolánk a második,  harmadik -és negyedik osztályos tanulók  részére.

 A verseny célja az olvasás iránti érdeklődés felkeltése, fenntartása, a felolvasás, mint élmény átadása a hallgatóság felé, a tehetségek felkutatása,  hagyományápolás, a beszédkultúra javítása.

Az olvasás egyfajta tudomány, mely hozzásegít a tudás megszerzéséhez. A szöveget ahány ember olvassa, mind másként közvetíti a hallgatóság felé. Ezt tapasztalják meg a tanulók ezen a versenyen.

A diákok három korcsoportban mérték össze tudásukat. Először a szabadon választott, ismeretterjesztő szöveget olvastak fel, majd rövid szünet után mindenkinek egy ismeretlen szöveget kellett előadnia.

A tanulók felolvasását mindegyik évfolyamon 3 tagú zsűri értékelte. Értékelésük során a következő szempontokat vették figyelembe: a szöveg pontos olvasása, értő olvasás a jelentéstartalomnak és írásjeleknek megfelelően, kapcsolattartás a hallgatókkal.

A zsűri kiemelte, hogy minden résztvevő rendkívül felkészülten érkezett a versenyre, öröm volt hallgatni olvasásukat, jó volt megtapasztalni azt a lelkesedést, amellyel a tanító nénik felkészítették diákjaikat a megmérettetésre.

A magas színvonalú megmérettetésen 36 tanuló vett részt.

A versenyen résztvevők emléklapot kaptak a színvonalas felolvasásért. A helyezettek oklevél jutalomban részesültek.

Eredmények:

2. évfolyam:

1. Balta Csanád 2.c

2. Váradi Petrovszki Noel 2.c

3. Tokaji Zsóka Hanna 2.c

Különdíjas: Juhász Emma Sára 2.c

 

3. évfolyam

1. Poroszlai Anna Veronika 3.a

2. Fábián Lili 3.a

3. Bozsányi Raul Nikolasz 3.a-c

Különdíjas: Plavecz Maja Anita 3.c

 

4. évfolyam

1. Márki Csanád 4.c

2. Vágvölgyi Fruzsina Léna 4.a-c

3. Győri Gábriel János 4.d

Különdíjas: Rafael Rubina Terézia 4.d

 

Köszönjük a zsűri munkáját!

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanítóiknak!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                         

                                                                                      Mezeiné Szegedi Erzsébet

                                                                                                     tanítónő

 

. mai.mezobereny.hu