^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„PÉNZ7” a Fejlesztő, nevelési, tehetséggondozó munkaközösségben

2024.03.04-08. között a pénzügyi témahét állt a középpontban foglalkozásainkon, csatlakozva a pénzügyi tudatosságra nevelés országos programjához. Alsó és felső tagozaton egyaránt, illetve Bélmegyeren is többféle élményszerű ismeretadás történt ezen a héten.

Fejlesztő foglalkozásokon pénzzel kapcsolatos szólásokat olvastak, értelmeztek, tanultak. Hétvégi családi bevásárláshoz, páros munkaformában, bevásárlólistát készítettek a gyerekek. Kiszámolták a fizetendő összeget. Jól meg kellett választaniuk, hogy mit vásárolnak: figyelembe kellett venniük, hogy mennyit költhetnek; minden családtag kedvére való táplálékhoz jusson, legyen benne egészséges élelmiszer, de egy kis nassolni való is. Feladatlapon pénzérméket neveztek meg a gyerekek. Csoportosítottak képeket, aprópénzt és a papírpénzt, majd ezt követően beszéltek a megtakarítás fontosságáról. Végül rendszerezték a kiadás-bevétellel kapcsolatos fogalmakat. A gyerekek kaptak üres pénztárcákat ábrázoló feladatokat. Meghatározott számkörön belül tevékenykedtek. Szituációs játékok során az „áru” és az „árú” szavakkal izgalmas, sokszor mulatságos jeleneteket játszottak el.

Bélmegyeren a tanulók játékpénzzel összegeket raktak ki, különböző címletekkel fizettek. Költségkímélő tevékenységekkel ismerkedtek. Megtanulták, hogyan kell gyümölcsfát metszeni és oltani. Meglévő alanyba oltották a nemest. Az eljárás előnye, hogy nem kell új fát vásárolni, és az idős fa megmenthető a pusztulástól. Tanulmányi kirándulás során ellátogattak Békésre, a Derűs Házba egy cirokseprű készítőhöz. Az iskola lányait nőnap alkalmából origami liliommal lepték meg. A hét végén összegezték a kiadásokat. Nulla forint befektetéssel, rengeteg élménnyel és ismerettel gazdagodtak. Az adósság-vagyon mérlege pozitív lett.

Tehetséggondozó foglalkozásokon a hitel, a kamat, a biztosítás iránt a tanulók rendkívül érdeklődőek voltak. A honlapon található ismeretterjesztő videók megnézése után csoportban dolgoztak. A takarékoskodás és a matematika vizeire is eleveztek. A Monopoly társasjáték segítségével dönthettek a gyerekek a saját pénzük használatáról. Kvíz feladatokat és pénzügyi kifejezésekkel kapcsolatos szórejtvényt oldottak meg, pénzzel kapcsolatos szólásokat ismertek fel és elkészítették a saját tervezésű bankkártyájukat is.

Tartalmas és hasznos foglalkozásokat éltünk át együtt. Bizonyára hasznát veszik majd a tanulók a megszerzett tudásnak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

 

Kovács Annamária

munkaközösségvezető

. mai.mezobereny.hu