^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

HAPPY-hét és a víz világnapja Bélmegyeren

A bélmegyeri tanulók március 18-tól 22-ig vízzel kapcsolatos feladatmegoldásokat végeztek. A rejtőzködő képen halakat, alak-háttér megkülönböztetésére vízi élőlényeket kerestek. Kód segítségével vízijárműveket gyűjtöttek. Énekeltek vízzel kapcsolatos dalokat. Magyarország közigazgatási térképen víz utótagú földrajzi neveket kutattak. Hajtogatott és ragasztott vízi állatokból tablót készítettek. Megnézték a Hogyan lesz az esőből ivóvíz? című kisfilmet. A víz körforgásának rögzítéseként saját készítésű játékkal játszottak.

Kézműves foglalkozáson papírhenger felhasználásával békát alkottak, hiszen minden béka védett. Papírból készült tavirózsa levelére ugróbékát ragasztottak. Kék filcanyagból halacskát varrtak, mely igénybe vette a gyerekek türelmét és kézügyességét.

Március 22-én, a víz világnapján ellátogattunk a 4-es csatorna partjára. Itt rendszereztük ismereteinket a vízi és vízparti élőlények tudnivalóiról. E nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvíz készletek veszélyeztetettségére.

A hetet egy pohár tiszta víz elfogyasztásával zártuk.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu